Изучаване на английски език с помоща на развлекателната индустрия

Възможностите и причините за изучаване на английски език могат да бъдат най-различни. Все повече английски думи и термини навлизат в нашия живот и дори без да го правим целенасочено започваме да възприемаме най-масово използвания език.

Най-доброто в развлекателната индустрия е поднесено на английски. Холивудските филми са тези, които се гледат от всички навсякъде по света. Децата, гледайки ежедневно своите любими анимационни филмчета започват да разбират неусетно думите и действията в тях. За големите това е още по-лесно, тъй като способността им да възприемат и запомнят нови думи е осъзната и целенасочена.

Музиката е едно от най-добрите средства да научите английски език, тъй като тя е най-достъпният и масов продукт на развлекателната индустрия. Слушайки любимата мелодия започвате да се питате, за какво ли се пее в песента. Днес е изключително лесно да намерите всеки един текст в интернет и да го разучите, а защо не и преведете сами.

Граматиката и най-вече спелуването на английските думи се научава най-лесно, чрез писане. Започнете да преписвате текстовете на песните на ръка или на компютъра, така постепенно ще запомните правилното изписване на всяка английска дума, научавайки същевременно нейното значение.

Това ще ви помогне да се заемете и с четене на по-късен етап, като с помоща на речник ще научавате значението на всяка непозната дума, която ще прибавяте към наученото до сега.
Любопитството е най-мощният двигател за напредъка на човечеството. Използвайте своето любопитсво, за да можете без чужда помощ да гледате непреведени филми, програми и да четете любимите книги в оригинал.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар