Условия за кандидатстване по програмата ‘’Аз мога повече’’

Ако имате нужда да повишите своята професионална квалификация, да научите чужд език или да се подложите на обучение, даващо ви възможност за развитие в  определена професионална сфера, но нямате средствата за едно такова обучение, то вие можете да се възползвате от програмата за професионално развитие на Европейския Съюз, която отпуска средства конкретно за тази цел.

От програмата могат да се възползват всички наети по трудов договор или самоосигуряващи се лица, които заемат по-ниска длъжност от тази, която биха желали да упражняват.
За да се включите в програмата ‘’Аз мога повече’’ трябва да се запишете в бюрото по труда, към населеното място, което обитавате и да попълните необходимите заявления и документи. След като бъдете одобрени за участие в програмата, ще ви бъде предоставен ваучер, покриваш сумата по вашето обучение. Вие ще можете сами да изберете доставчика на това обучение, наред с областта в която искате да се развивате.

От тази чудесна програма не могат да се възползват: работещите в държавната администрация, областните или общински администрации, съдебната система, бюджетните ведомства, просветните ведомства, служителите на МВР, МО-министерство на отбраната, служителите на здравната каса и осигурителният институт, центовете за спешна медицинска помощ и работещите към БАН и нейните институти.

За всички, които програмата допуска за кандидатстване е важно да следят, кога тя е активна, тъй като схемата не е с постоянен статут. Информация относно програмата ‘’Аз мога повече’’ можете да получите на сайта на Агенцията по заетостта или в бюрото по труда към вашето населено място.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар