Изучаване на немски език под формата на игри

учене на език у дома
Крехката детска психика не позволява голямо натоварване при обучение. Ето защо, наред с другите дисциплини, които децата изучават в детските градини и началните класове в училищата, включването на обучение по чужд език, конкретно немски е най-добре да става под формата на забавление.

Игрите са това, което никога не омръзва на децата и не ги кара да се чувстват подтиснати. Това е причината обучението по немски език при подрастващите за започне постепенно и ненатоварващо.

Една такава система за езиково обучение е KIKUS, тя е предназначена за най-ранно езиково обучение. Утвърдена в практиката, като успешен модел за изучаване на немски език, тя комбинира методи за развиване на говорните умения с игрови похвати от ежедневието и практическо приложение на усвоения материал в домашна обстановка. По този начин  се обхваща приложението на изучваният немски език в различни житейски ситуации, упражнявайки граматиката и речниковия запас на малчуганите.

За децата на 5-6 годишна възраст обучението продължава със системата TAMTAM с включване на немски думи и фрази под формата на игри, песни, комикси и тестрални сценки, което позволяват лесното им запомняне и прилагане в ежедневни ситуации. Четенето и писането се прибавят плавно към слушането и говоренето, което максимално улеснява учебния процес.

С този метод на обучение, най-малките деца развиват не само своите интелектуални способности, като цяло, но и умението си да изучават чужди езици в частност. Тази система за езиково обучение е особено подходяща за деца, които в последствие заживяват в немскоезична страна или са от смесени бракове с един немско говорящ родител.


Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар