Професионално развитие

Като се има предвид колко време повечето от нас прекарват на работа, добре е да се помисли за цели в професионалното развитие, които бихме искали да се постигнем. Въпреки това, когато сте заети както в работата, така и в личния живот, е много трудно да отделите време за планиране на кариерното си израстване.

За щастие, не е необходимо да отделяте кой знае колко време, за да прецените какви са целите ви. Не сте сигурни откъде да започнете? Разгледайте следните съвети за професионално развитие :

Какво ви доставя удоволствие – преценявайки каква позиция искате да заемате, ще ви помогне да намерите първоначалната насока в кариерното развитие. По този начин ще можете да определите и целите си.

Поставете си разумни цели - след като сте помислили за посоката на професионалното си развитие, уверете се, че вашите цели са разумни и могат да бъдат постигнати . Вземете под внимание нещата, които са извън вашия контрол и помислете какви стъпки трябва да се предприемат, за да постигнете целите си.

Направете така, че целите да са измерими. Поставете времеви рамки за тях, така че да може да се измери напредъка в продължение на даден период от време. Това ще ви помогне да усещате контрол върху нещата.

Вдъхновете се - работата с ментори вътре или извън вашата компания ще ви помогне да сте мотивирани и ще ви позволи да получите нужната насока, за да постигнете целите си.

Започнете още сега -  кариерното развитие започва веднага. След като сте си поставили цели, е важно незабавно да започнете работа по постигането им. Възползвайте се от допълнително професионално обучение или специализирани курсове. Много от големите компании организират подобни мероприятия, а в случай, че липсва подобна фирмена стратегия, винаги можете да потърсите квалифицирани центрове за обучение, които могат много да ви помогнат.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар