Игра на цветовете

Как да променим дома си бързо, евтино и ефектно. Как да му придадем блясък и усещане за модерност. Как да накараме другите да възкликнат – Колко е цветно! Отговорите на тези въпроси може да намерите в собствената си предприемчивост, чувство за стил и цветове.

На първо място трябва да поставим цветния латекс - готов или приготвен с различни оцветители, той е идеалната възможност да постигнете контраст в помещението. Също така с него може веднага да се промени цветността в помещението и да се постигне усещане за чисто нов интериор, въпреки, че не сменяш мебелите.

От техническа гледна точка е добре да подготвите идеално основата, като махнете старите тапети и запечатате стената с грунд от разреден бял латекс в комбинация с лепило С200.

От дизайнерска гледна точка е добре да направите поне една от стената в тъмен и наситен цвят – тъмносиньо, бордо. Контрастите сега са модерни, а и тази стена ще е един уникален акцент.

Втората стъпка, колкото и да ви изглежда невероятна, е ремонт на банята и подмяна на плочките. Тук също можете да играете с цветовете и то по различен начин. Както и в стаята, така и в банята можете на направите една от стените в плочки с различен и контрастен десен. Цвета можете да вкарате посредством кантове и фризове. Също вариант е да облечете в ярки плочки душкоритото или стеничката, която формира своеобразна душкабина.

Именно в банята трябва да сте най-смели и решителни, защото този ремонт си е скъпичък, както и да го погледнем. Затова е добре да изберете качествени, красиви и евтини плочки. Ако не сте любители на тежките ремонти и раздигане на мебели, можете да освежите едно от помещенията, като смените тапетите.

Това може да стане и само на една стена. За целта сваляте стария, или грундирате направо върху латекса. Изчаквате да изсъхне и лепите. Тапетът задължително трябва да е контрастен. Ако е в различни фигури, то е добре на тази стена да няма шкафове за да може да изпъкне новото. Гостите веднага ще обърнат внимание, а вие с минимум средства ще имате усещане за нещо напълно ново.

Важно е да направите лятото максимално цветно и красиво за вас и семейството!

Източник: https://www.atek.bg/

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар