Поръчкови мебели – основни критерии за тяхното качество

Мебелировката се явява украсата на всяко едно помещение, но освен естетически функции, мебелите изпълняват и много други задачи. Те са преди всичко функционално и чак след това декоративно допълнение към интериора на дома, затова трябва да бъдат качествени. В следващите редове ще разгледаме основните критерии за качество на т.нар. поръчкови мебели.

Кое формира качеството на мебелните продукти?

Мебелите, изработени по поръчка се радват на широка популярност в последните години. Това се дължи главно на възможността клиентът да моделира визията и функциите, които обзавеждането му ще притежава. Основно изискване към всички поръчкови мебелни решения е качеството, и то винаги трябва да бъде на най-високо ниво.

Който е склонен да се задоволява с нискокачествени продукти, винаги може да си купи някои от готовите решения, предлагани на масовия мебелен пазар. Самият факт, че даден потребител се е насочил към поръчкова изработка на мебелировката за неговия дом, показва, че той има по-високи изисквания и е склонен да плати по-високата цена.

Безопасност на материалите – критерий №1 за разумния купувач

Хората, планиращи да обзаведат дома си с поръчкови мебели обезателно трябва да обърнат внимание на материалите, които ще им предложи фирмата, с която преговарят. Задължително е те да бъдат не само здрави, но екологично чисти. Не бива да застрашават живота и здравето на обитателите на новообзаведения дом, особено ако са предназначени за детската стая.

Това изискване е задължително и при изработката на кухни по поръчка, защото това са мебели, които ще влизат в пряк контакт с храната, която ще консумира семейството. Също така си струва да се отбележи, че за производството на висококачествени мебелни изделия е нужно да намерите не само добър материал, но и фирма, използваща висок клас технологии. Те дават възможност да се направи един наистина добър и солиден продукт.

Параметри, отговарящи на площта на помещенията

Когато поръчвате мебелите, е редно да изберете модели, чиито технически параметри (основно габаритни размери) съответстват на площта на помещението. Дори и най-красивата и сложна корпусна мебел ще придаде тромав и претрупан вид на помещението, ако то е с малка квадратура.

Най-добре е да отдадете предпочитание на вградените модулни системи, следващи формата на пространството на вашия апартамент. Те се вписват отлично, без да заемат излишно място. По този начин се запазва основният принцип, който трябва да е присъщ на условията в конкретното жилище - ергономичност. Стаята, която хармонично съчетава всички елементи, включително и ергономичност, изглежда красива и уютна.

Оригинален и уникален дизайн

Качествени поръчкови мебели не означава само здравина и функционалност. Често атестат за качество е уникалният дизайн на самите продукти. В случай че имате в представите си нещо наистина креативно, можете да го покажете на производителя и да поискате да ви изработи точно такъв дизайн на съответния шкаф, маса, легло, гардероб и т.н.

Креативността касае умението да се създаде перфектната комбинация от материали, размери, форма и цветови комбинации. Дръзките нюанси и смелото им съчетаване са основата на един супер модерен и луксозен интериор. Не си заслужава да плащате по-висока цена за поръчкови мебели, ако ще обзавеждате дома си с еднотипни и шаблонни решения, каквито могат да се видят във всеки втори дом в столицата и страната. Не робувайте на модата – създайте собствен тренд!

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар