Бижута за делови дами – как сдържаният облик може да остане женствен?

бижута за делови дамиБижутата със сигурност са важни за имиджа на съвременната жена и стилът на една бизнес дама също не ги изключва. Бижутата ѝ позволяват да подчертае индивидуалността си и да оживи дори най-строгия костюм. Интелигентната делова жена с тяхна помощ може да обърне внимание на почтеността и статута на своята компания. Съществуват обаче редица изисквания за „бизнес накитите“, които не бива да се пренебрегват.

За деловия ви стил се е погрижила бижутерската компания Паладиум. В нейния фирмен уебсайт са представени уникални бижута, включително такива, съвместими със сдържания облик на деловата жена, но и запазващи нейното най-важно качество – женствеността. Това, че една жена е начело на огромна корпорация, канцелария или друга държавна институция, не я лишават от полова принадлежност. Напротив – дават ѝ шанса да я използва в своя полза. 

Какви трябва да бъдат накитите на деловите жени?

Първото правило, е аксесоарите да не са крещящи, за да не разсейват вниманието на събеседниците, но и прекалената скромност също не е подходяща. Стилът и елегантността са важни. Бижутата би трябвало да бъдат такива, че да се комбинират перфектно с деловия костюм. В корпоративния дрес код има правило, наречено условно „три неща“ - жената не бива да има повече от три бижута (включително брачна халка).

Обеци, пръстен, гривна или верижка с медальон/ низ от перли/ колие, са приемливите неща. Най-важното е да не се прекалява с количеството им. Два или три аксесоара ще придадат изисканост на визията, но не повече. Четвъртият аксесоар може да бъде класически дамски часовник с каишка. Моделите с ярки камъни категорично не са подходящи. И, обезателно това трябва да е скъп часовник.

Днес мобилният телефон също може да се приеме за бижу, следователно трябва да се комбинира добре с останалите аксесоари. Бижутерските изделия за делови жени бихме могли да класифицираме в три категории :

· Изделия от благородни метали и камъни – те говорят за успех и състоятелност;

· Накити със скъпоценни и полускъпоценни камъни, изработени от сребро и мелхиор с дискретен дизайн. Привличат с луксозното си излъчване, но и с ниската си цена;

· Висококачествена елитна бижутерия. Това могат да бъдат копия на скъпи и редки бижута, както и дизайнерски продукти. Те показват самоувереност и придържане към последните модни тенденции.

Редно е да се следва и етикетът, който си остава непреходен с много малко и дребни промени. Според него предприемачите носят злато, сребро и перли. Платината, бялото злато и среброто се считат за най-модерните през последните години. Те изглеждат по-строги от жълтото злато.

Накитът е финалният щрих във визията на деловата дама. Перлените изделия могат с лекота да превърнат строгия ежедневен костюм във вечерен тоалет, а офисния – в подходящ за коктейл. Не забравяйте, че аксесоарите трябва да се комбинират не само с костюма, но и с часовник, както и с катарамата на колана, ако носите такъв. Дългите висящи обеци и подрънкващите гривни са неприемливи за дамите в бизнеса. Те не бива да носят и бижута от злато и сребро едновременно.

През деня големите диаманти и ярките камъни се считат за неподходящи. Цената на накитите ще подскаже на партньори и клиенти за състоянието на вашия бизнес и дали си струва да работят с вас. Следователно тук икономиите не са оправдани. Също така не бива да купувате нещо супер скъпо, очевидно не в съответствие с нивото на доходите ви.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар