Какво представлява професионално направеният тайландски масаж?

тайландски масажЗа много хора фразата тайландски масаж означава процедура, при която дребна азиатка усуква крайниците ти във всички посоки, притискайки отделни сегменти на тялото с лакти и дори с крака. Това е много опростена представа, която по никакъв начин не изчерпва всички елементи на тази уникална екзотична лечебна практика.

Всеки, който е опитал поне веднъж блаженството на тай масажа е станал ревностен почитател. Ако все още не сте опитали, то в следващите редове ще ви разкажем какво изпускате. В края на материала ще изпитате внезапно желание да си подарите подобен експириънс, затова бързаме да ви насочим към най-доброто място за целта – Tao Center в ж.к. Лозенец.

Въведение в процедурата стъпка по стъпка

Бързаме да направим уточнението, че зад термина тайландски масажи стои древна наука, включваща десетки, а може би дори стотици различни лечебни терапии. В настоящия материал ще се спрем на една от стандартните класически процедури, която обаче може да бъде изпълнена по доста различен начин, в зависимост от вашето желание и нужди, както и от начина, по който масажистът предпочита да я изпълни.

И така... Вече сте прекрачили прага на един наистина уютен и доста луксозен салон. Останали сте опиянени от автентичната източна атмосфера – интериорът е изпипан до съвършенство, пресъздавайки класическата обстановка на салона масаж в Далечния Изток. Посрещат ви топло, запознавате се с майстора масажист, който ще ви лекува и се отправяте към топла и уютна стая, където ще се проведе масажът.

Имайте предвид, че в стаята за тайландски масаж обикновено се носят приятни екзотични аромати. Те имат за цел да ви помогнат да се отпуснете – да се отдадете на пълен релакс. Това е изключително важно. В добрите салони като Tao Center работят истински тайландски масажисти с дългогодишен опит в масажа, носещ името на собствената им страна. Когато легнете на масажната маса в голяма степен ще се случи следното:

Процедурата започва с леки, почти безтегловни докосвания. Те са необходими, за да може тялото да свикне с ръцете на масажиста, а кожата да се затопли. Специалистът провежда диагностика с ръцете си, анализирайки ответната реакция на неговите действия. Той трябва да проучи проблемните области и да намери варианти за оптимална корекция на възпаления, схващания и болка.

След това идва преходът към дълбоко въздействие, което загрятото тяло приема с благодарност. Всяко движение се избира предварително. По време на класическия тайландски масаж натоварването постепенно се увеличава. Тъй като носи елементите на йога, разтягането е връхна точка на процедурата. Когато мускулите и ставите са готови, идва ред на разтягащите и усукващите действия.

Финалният акорд включва успокояващи и релаксиращи движения, те трябва да успокоят стресираното тяло след натоварването. Погледнати отвън, действията на масажиста ще наподобяват танц. Без груби манипулации, всичко се прави плавно и хармонично. В комбинация с ароматите и звуците на Изтока, процедурата е повече от масаж. Това е усещане за пълно блаженство.

В Tao Center ще ви подарят едно незабравимо изживяване в атмосфера на комфорт и уют. В сеансите се използва истинска тайландска козметика и масла, които ще придадат на помещението аромата на благословения Изток за дълго време и ще направят усещанията още по-приятни. Излизайки от такова място, ще бъдете напълно подготвени да посрещнете ежедневните предизвикателства с усмивка.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар