Основни правила за изграждането на модерен дизайн в банята


Основни правила за изграждането на модерен дизайн в банята

Интериорът на банята днес се характеризира предимно с монолитно оформление, без наличието на каквито и да било тъмни ъгли и недостъпни места. Цялата идея на модерния дизайн на банята е да се постигне такъв вид, който да засили хармонията и да подчертае целостта на дизайна. Макар и това да изглежда донякъде като едно абстрактно решение, истината е, че този подход работи отлично и с негова помощ е съвсем лесно да се изгради много модерна и красива баня.
Ето и основните правила, които трябва да се следват:
  • Никакви тъмни ъгли, навсякъде трябва да е светло и чисто
  • Без ниши и труднодостъпни места
  • Леки и жизнерадостни цветове за подовите настилки
  • Без ограничения относно идеите за декорация
  • Чиста и спретната баня, при която всички аксесоари са грижливо прибрани в чекмеджета и шкафове 
Сега нека да видим как това може да бъде постигнато на практика.

Плотовете изместват обикновената мивка

Съвременният дизайн на банята залага все по-рядко на конвенционалните мивки и ги замества с модерните и практични плотове. Те могат да бъдат изработени от различни материали – гипс картон, който е облицован с плочки, дърво, камък, керамика, ПДЧ или МДФ. Мивката, вградена в плота, стои супер стилно и наистина прави интериора на банята да изглежда много по-модерен.

Окачени шкафове и тоалетни чинии

Според психолозите, човешкото око преценява дали едно пространство е широко или не според свободната площ на пода. Това означава, че ако искате вашата баня да изглежда по-просторна, използвайте окачен санитарен фаянс и шкафове. Освен това така ще решите и един друг проблем, свързан с трудното почистване, защото ще избегнете наличието на пространство под мебелите, където постоянно се събират нечистотии. Всяка баня, в която мебелите и санитарния фаянс са окачени, изглежда невероятно красива, модерна и практична.

Придайте жизненост на пода

Пода на банята трябва да изглежда чист и свеж. Това може лесно да се постигне ако използвате покрития с добре подбрани разцветки и текстура. Не забравяйте, че трябва да се поддържа лесно, това следва да е водещата характеристика, когато избирате.

Източник: Керамо БГ
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар