Какво съкращава живота на хладилника

хладилник

Хладилникът може да е страхотен и скъп домакински уред, но може много лесно да го повредите. Затова избягвайте нещата, които ще споменем в текста или изпълнявайте тези, които ще дадем като предписание за ползване. Защото колко й да е един хладилник нов, модерен, с много функции, той си остава деликатна система, която има нужда от поддръжка и проверки.

Почиствайте механиката на хладилника редовно, защото ако дренажът е запушен с някакви остатъци, замръзнал е, или има теч, това може да доведе до изтичане на вода от хладилника. Сигурен сигнал, че нещо не е наред. Прочетете във вашия наръчник за хладилник, кои части е добре да се проверяват и почистват редовно според предписанията.

Освен механичните вътрешни части на хладилника, добре е да се почистват редовно и външните страни, уплътненията, вратата и стените, малките ъгълчета във вътрешната част. Това ще ви гарантира чистота и антимикробна среда, така че нито ще има опасност за храната, нито за системата за работа на хладилника. Иначе животът на техника постепенно се скъсява.

Почистване на намотките! Това е по-сложна процедура. Защото не всеки знае къде са намотките на хладилника и не всеки може да ги почиства. Със сигурност обаче, тяхното почистване веднъж годишно е правилният начин да се запази дълго живота на хладилника без повреди.

Представете си хладилника като монитор върху, който играете тетрис.  Колкото повече го препълвате, и ако това е системно, толкова повече се увеличава вероятността от повреда. Препълнените хладилници са неефективни такива, а неефективните хладилници се превръщат в неработещи, защото както казахме, те са деликатни системи.

Температурата на хладилника е различна на тази от фризера. В този смисъл, трябва да спазвате някакъв стандарт. Добре е температурата на фризера да не надвишава -15 градуса. Научете се от наръчника за вашия модел, как да настройвате температура, как да почиствате фризера и всички други важни неща.

Също така, не игнорирайте ако хладилника издава странни звуци. Всичко съмнително трябва да бъде подложено на проверка, особено ако се повтаря систематично. Със спазването на тези предписания и със знанията на честите грешки, които се допускат, лесно можете да имате хладилник с дълъг живот.

Източник : https://vladives.bg
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар