Скейтбордът и модата

скейтборд
Що се отнася като спорт, скейтбордингът не е много стар, но никой не знае кога е бил изобретен първият скейтборд. Знаем, че скейтбординг в своите корени произхожда от сърфинга. Сърфистите го наричат го наричат „тротоарен сърфинг“, но нито един уважаващ себе си сърфист не го приема сериозно. Те карали скейтборд, да подобрят своята техника, особено когато вълните не били достатъчно добри. Като резултат, всичките скейтбординг движения имитират яздене на вълни.

През последните десетилетия скейтбордът беше свързан с пънк рок сцената от края на 70-те и началото на 80-те години. Скейтбордистите станаха известни като радикални индивиди – бунтарска младежка субкултура с желание за смърт. Скейтбордистите са били определяни като престъпници, известни с унищожаването на собствеността и презирането на властта. Но не всички скейтъри се вписват в стария стереотип и в много отношения подобна личност е само карикатура. Днешните скейтбордисти не са свързани с нито един музикален стил или облекло (или с извършването на престъпления). И не всички от тях вече са млади. Дългогодишните професионалисти, като Тони Хоук, Родни Милън и Стив Кабалеро, са вече на доста зряла възраст.

Казано по-просто , „скейтборд” означава каране на дървена дъска на четири колела, прикрепени към дъното и, задвижвани напред чрез натиска на крака или силата на гравитацията върху наклон. Днешните скейтбордисти предприемат действието на каране на скейтборд, като спорт и форма на изкуство. . Има най-различни видове скейтборд, направени по различен начин, с които могат да се изпълняват различни трикове, с най-различни комбинации. Вижте видовете скейтборд в Спортен Склад БГ.

Скейтбордът има собствен стил. Да, модата от 90-те години наистина се връща обратно, а с нея идва невероятното завръщане на скейт стила. От големите графични лепенки върху тениските, до големите класически маратонки на Ванс, облеклото наложено от 90-те години, е отново тенденция. Но не е нужно да знаете, какво е кикфлип, за да можете за разтърсите тези модни нишки. Всичко от което се нуждаете, е бунтарско отношение и малко съвет от експерти. Така че , ако искате небрежен и готин нов облик сте на правилното място.

Какво е скейтър стил?

Скейтбордът пръв процъфтява през 60-те и 70-те години и с него започва да се развива скейтър стила. Но едва през 90-те години карането на скейт се трансформира от квартален спорт в глобален феномен. Именно тогава се случи широко разпространение на скейт културата и модата. Практичен и удобен , стилът на скейтъра е свързан с разхлабени и функционални дрехи , анцузи, които са подходящи за спорта и осигуряват известна защита. Неговата естетика е в това, е че е непринудена и безгрижна и е срещу нормалните порядки.

Днес скейтърският стил отново е на мода, като дори големите и влиятелни дизайнерски марки обхващат този стил. Така, че ако искате автентичен скейт стил, не забравяйте да потърсите марки като Ванс и Конвърс за обувки. Или, ако предпочитате ретро стил, изберете висококачествени маратонки като Converse All Stars или Vans Sk8-Hi. Що се отнася до цвета, черното с бялото винаги работи добре или можете да разнообразявате с по-ярки цветове като червено например.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар