Защо жените се увличат по интериорен дизайн

Много дами се справят умело с интериорния дизайн, водейки се само от вътрешния си усет, който имат по рождение.

Знаете ли, че дамите имат вродени качества да бъдат изкусни експерти по интериорен дизайн? Може би не сте забелязали този свой усет, а може вече отдавна да го прилагате на практика.
За всяка жена е повод за гордост, ако успее да създаде уютен и хармоничен дом. Жилището е отражение на вътрешните ни копнежи, на развитото ни въображение, на богатството на идеите, на вкуса, който сме придобили. Когато ние желаем промяна в него, тя винаги се отразява и на нашия лайфстайл. Вероятно сте обърнали внимание за свързаните събития, нагласите ни и синхроничността – нещо като ефектът на пеперудата.

Без да изземваме напълно правото на силния пол да твори и да създава, има няколко причини, поради които нежните представителки са толкова увлечени от интериорния дизайн:

Жените правят по-красив света

Знаем, че е така, независимо че понякога сме склонни да се съмняваме, а ежедневието ни изтощава със своите битовизми. Открийте своята емоционална същност, така присъща на жените, която има стремеж да доставя радост и удоволствие на околните. Ако това е вашето семейство, какво по-хубаво от това?!

Жените умеят да балансират

Това качество е много полезно, особено когато се занимаваш с дизайн на вътрешно пространство. Да съчетаеш всички онези детайли, които искаш да събереш в една цяла, завършена и перфектна картина, то си е цяло изкуство.

Жените са способни да променят с един свой жест

Понеже са създадени с потенциал да отключват творческата енергия, при това не само в себе си, жените могат да извършват вълшебства. Може да го приемете в буквалния смисъл, а може и да си остане само в преносния, но отново е вярно: понякога един жест на жена, която знае какво иска да постигне, оказва влияние върху съдбата на поне няколко души. Неслучайно именно жените са натоварени с огромната отговорност, да дават живот.

Жените са вдъхновителки

Те могат само да преминат край вас, но да ги запомните завинаги. Понякога само стоят и тънат в мълчание, а вече провокират във вас необясними чувства. Когато пожелаят, те могат да са проводници на вдъхновението. И заловят ли се с дома ви, устремени да докажат, че в него ще струи любов и топлина, то бъдете сигурни – резултатите ще са впечатляващи.  

Добри организатори, които планират прецизно

Това е едно по-тривиално обяснение, но все пак е ключово. Да се ангажираш с интериорния дизайн не е никак лека задача. Предстои ти да мислиш за бюджет, за сключване на договори, за покупка на материали, за редица скучни и дребни детайли, които може би бихте подценили. Не и ако до вас е правилната жена, която ще планира и реализира всичко прецизно.
Това е скромното мнение на основателката на Она Дизайн студио за интериорен дизайн, архитект Милена Добрева.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар