Кредитна карта – удобен начин за плащане

кредитна карта
Кредитните карти са удобен начин за разплащане. Но много малко хора знаят как да ги използват и това може да доведе до редица финансови проблеми. Кредитната карта е една форма на заем, но с доста по-малки суми, които изплащате и за по-къс период от време. С нея можете да купувате различни стоки за домакинството или за удоволствие. Можете да я използвате както в България, така и в чужбина.

Принцип на работа с кредитна карта

1. При плащане на каса, давате кредитната карта на касиера

2. Касиерът взима кредитната карта от вас и след като провери данните в нея чрез защитена интернет връзка ще я активира. Ако покупката ви е отказана, може да се приеме като следствие на някои от тези грешки: картата не ви е активна, надвишили сте лимита си, акаунта ви има задържане, интернет връзката на търговеца е нестабилна

3. Дебит – ако вашата регистрирана и е прикачена във вашия потребителски акаунт, това означава, че всичко е наред.

4. Сметка – всеки месец банката съставя баланс, в който са включени всички покупки, които сте направили през месеца.

5. Кредитна история – всяко едно плащане с кредитна карта се записва и вие градите кредитен рейтинг или история. Много хора подценяват това и това е основната им грешка, когато искат да изтеглят кредит. Грижете се винаги да можете да погасявате плащанията си с кредитна карта и когато всичко е наред с вашата история, то лесно и бързо ще ви бъде отпуснат кредит за в бъдеще.

Кредитната карта може да бъде лесен начин за разплащане, но трябва да бъдете разумни с нея и да обмислите много добре дали искате такава придобивка, преди да я вземете.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар