Какво трябва да знаем за депозирането?

депозиране
За депозирането можете да намерите много информация. Интересното е, че с общоизвестните факти доста се злоупотребява и трябва да бъдете много внимателни. Този начин за съхранение на пари може би е най-сигурната в банковия бранш.

Кои влогове се гарантират?

Всички влогове на фирми или физически лица са гарантирани. Гарантирана е дори сумата, която е над кредитния лимит, стига тя да не е с отрицателно салдо.

Сметки в различни валути от българската гарантират ли се?

Всички сметки, които не са в български лева също се гарантират. При евентуален инцидент се изплаща само гарантираната сума в български лева.

Какво е гарантираната сума?

Гарантираната сума е 196 000 или 100 000 евро. Официалната сума е приета със закон от 2008 година в целия Европейски съюз.

Съществуват ли изключения?

Логично е когато говорим за правила да говорим и да споменем и за изключенията. И тук също има такива. Ако индивидуалните ви условия по конкретен депозит са подписани под лихвен депозит и не са стандартни, то дадената сума не е гарантирана. Същото важи и при парите в сейф. Само че, там вие имате достъп до сейфа си и банката. Ако банката фалира, вие отново разполагате с парите си. Сейфът няма право да бъде отварян, без ваше разрешение. Това може да се случи, само ако се установят престъпни действия и отварянето се извърши от компетентни органи. 

Ами ако имам повече влогове в различни банки?

Тогава отново можете да получите гарантираната си сума, ако тя не надвишава 100 000 в една банка. Примерно имате влог от 70 000 в банка и 100 000 в друга. Вашата гарантирана сума е 170 000. Лихвите също са гарантирани, ако не са така наречените „специални“ лихви, които изяснихме по-горе.

Източник: Онлайн кредитен консултант - kredit-consult.com
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар