Декорирането в стил "Френската държава”

Изтънчен микс от история, опърпан шик и еклектичен съвременен чар представя стилът на "Френската държава".

Декорирането в стил "Френската държава" е един от най-популярните стилове - елегантен, изтънчен микс от история, опърпан шик и еклектичен съвременен чар. Интериори от южната част на Франция са любимец на стила на френската страна за домашен или публичен интериор.

Един успешен начин да се развият вашите цветови схеми за френски интериор е да се започне с платове Toile де Jouy, плат, наподобяващ френски чувал от необработен коноп и индийски акценти - шалтета, мебели с флорални дамаски, както и саксии по первазите на прозорците.

Може да се спрете в коридор или в зоната на вътрешните стълби, ако пространството е достатъчно голямо, на портрет, например на мадам дьо Помпадур, най-известната любовница на Луи XV. По негово време се въвеждат столовете със сламена седалка във френската местност Прованс  и се разпространяват в кралския интериор на замъка Версай. Ако можете да включите селски елементи, които да контрастират интересно на коприна и позлатено дърво в рококо стил, дизайна ви ще бъде още по-убедителен. А след това със сигурност не трябва да се колебаете и да добавите някои сурови елементи, характерни за стила на Френска държава в оригиналния ви френски интериорен проект. Ето някои тенденции, от които може да се вдъхновите:
  • Оставете някои стени напълно голи - без снимки или орнаменти.
  • Използвайте прости, естествени материи : суров лен, памук, тензух.
  • Декорирайте опростено и стегнато като стоите далеч от къдри, пискюли, воали, ресни или предозирането на флорални тъкани.
  • Образувайте двойка барокови криви с прави линии.
  • Спално бельо във Френски винтидж  е силно популярно във френсконсо мебелиране.
  • Toile де Jouy – тази материя все още е най-добре позната като "квинтесенцията на французите" сред всички декоративни платове.
  • Завесите в стил Френска държава са тайно оръжие за елегантен и непринуден френски дизайнерски интериор.
  • Френски WallArt: колекции от снимки и фотографии, акомпаниращи си с ръчно ковано, неръждаемо желязо.
Източник: remontira.bg
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар