Какви четива предпочитате

Различно е отношението на хората към книгите днес. Повечето от тях се отнасят пренебрежително и въобще не влизат в книжарниците. Нежеланието да се четат книги води до сериозни последици, свързани най-вече с ниско ниво на общата култура. Неползотворните занимания през свободното време също имат значение в тази насока.

Какви четива предпочитате
Но има и такива, които обожават четенето и постоянно си купуват разнообразни четива. За любознателните най-добре е да четат исторически списания и книги, които винаги са пълни с много факти. Към тях е добавен обикновено и снимков материал, изобразяващ различни паметници. От тях човек може да научи много за историята на различни народи.

Други предпочитат криминални и любовни романи. Криминалните са особено подходящи при дълги пътувания с влак или автобус. Увлекателни по своята същност, с тях времето минава неусетно. Но каквито и книги да четете, няма да сбъркате с избора си. Всяка от тях съдържа посланието на автора към читателите и някаква поука.

Ето защо дори повторното им прочитане е от съществено значение. В книжарниците има най-различни книги. Те са подредени по жанрове на отделни рафтове и това много улеснява клиентите. Те просто отиват при желания от тях жанр и могат свободно да разглеждат книгите. Това спестява време и за продавача, за когото непрестанното ходене между рафтовете е уморително.

Ако пък предпочитате по-редки и стари издания трябва да влезете в някоя антикварна книжарница. Там цените при всички случаи обаче ще са високи поради ограничения тираж на изданията. Но за истинските ценители на книги парите никога не са били проблем. Те с удоволствие харчат парите си по книжарниците и сергиите.

Четете постоянно книги и обогатявайте общата си култура. С научените нови факти вие определено ще добиете самочувствие, което е напълно основателно. Предвид ниското интелектуално ниво на много хора днес четенето на книги е наложително. Само така ще се спасите от угрозата да станете като повечето хора.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар