Бърз кредит - наистина ли е толкова изгоден?

кредити онлайн
Тегленето на бърз кредит напоследък е доста популярна практика. Той става все по-разпространен на целия континент, като най-голям интерес обикновено има в по-развитите и динамични икономики.

Днес бързият кредит е все по-разпространен като услуга не само в страните от Западна Европа, но и в Източна Европа, в това число и в България. В нашата страна най-често бърз кредит теглят хората в големите градове, като например София, Варна, Бургас или Пловдив, където и разходите за живот са по-високи.

Съответно и динамиката на големите градове е много по-голяма и това много често поставя хората на изпитание по отношение на финансите, като това не рядко се случва само в рамките на няколко часа. Това до голяма степен обяснява тази тенденция за по-голяма популярност на бързите кредити именно в по-големите и и динамични градски центрове.

Обикновено при тегленето на бърз кредит става дума за малки суми пари. Най-често търсените заеми са в размер от около 200 - 400 лева. По-големи или по-малки суми също могат да се отпуснат, но масовата практика показва, че бързия кредит обикновено е в малки размери.

Най-често тези сравнително малки суми се теглят за кратък период от време и обикновено кредитополучателите се стремят да покрият с тях някакви свои внезапно възникнали, неочаквани или неотложни задължения. Те получават парите на момента срещу приемлива лихва.

Често наричат бързия кредит още с думи като кредит до заплата, което на практика описва доста добре каква е основната цел на този тип заеми. Най-често хората които се възползват от услугата са работещи на договор млади хора или студенти, които се нуждаят от средствата за да посрещнат главно битови, но също така и други разходи.

Сред най-популярните ползватели на услугата бърз кредит са младите хора, които живеят на квартира и обикновено все още имат по-ниски доходи и нямат спестявания.

Обикновено през първите години след напускане на университета работещите често имат сравнително по-ниски доходи, а не рядко и възнагражденията им не се изплащат навреме, така че често се получават неловки ситуации, в които човек трябва да намери бързо решение на финансовите си проблеми.

От услугата бърз кредит обаче не се възползват единствено работещите млади хора, но и такива от всички възрасти. Обикновено на всеки може да се случи внезапен разход като повреда на колата, повреден мобилен телефон, твърде висока сметка за ток или пък необходимост от някаква стоматологична процедура например.

Особеност на бързия кредит е, че неговата лихва е малка на фона на кредита, но може да бъде висока като процент. Това обаче често е нещо, на което хората не обръщат внимание предвид по-малките суми, които обикновено се теглят от фирмите за бърз кредит.

Друг недостатък е, че ако човек не изплати на време кредита си може да му се наложи да изплати твърде висока лихва след това, но обикновено служителите в тези фирми са много опитни и много често не отпускат заем ако сметнат, че той няма да може да бъде лесно и безпроблемно изплатен.

Тоест оценява се вашата финансова надеждност и това до колко вероятно е да възникне невъзможност за изплащане на дълга от ваша страна.

Хубавото е, че обикновено одобряването или отхвърлянето става изключително бързо и само след няколко минути вие вече ще знаете дали сте одобрени като получател на бърз кредит или не.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар