Какво значи хубав крем за лице и как да го използваме?

крем за лице

Кой крем можем да наречем ‘’хубав’’?


Всеки иска да получи нещо хубаво, независимо колко пари плаща за него. Особено когато говорим за козметичен продукт, прилагателното ‘’хубав’’ винаги витае наоколо, независимо дали го използваме вербално. Влизайки в магазин за козметика, ние обикновено казваме:’’ Търся хубав крем за лице’’, без в повечето случаи да сме напълно наясно какво означава това.

За да бъдем напълно сигурни как да изберем хубав крем за лице, трябва да знаем на кои качества той трябва да отговаря. Нека разгледаме задължителните свойства на един добър крем:

· Пълноценна хидратация. Хубавият крем трябва да доставя влага до най-дълбоките дермални слоеве, за да се радваме на свежа, гладка и сияйна кожа.

· Добри абсорбиращи свойства. Кремът не бива да стои като маска. Той трябва да прониква добре в дълбоките кожни слоеве, образувайки лек, невидим филм на повърхността. Крем, който остава като плътен мазен слой не подхранва и защитава кожата по-добре, а само запушва кожните пори.

· Антиоксидантни свойства. Всеки крем за лице става по-добър, когато успява да се пребори със свободните радикали. Растителните алфа и бета хидрокси киселини, влагани в много кремове за лице спират стареенето на кожата, като предотвратяват окислителните процеси на клетъчно ниво. Тези кремове предпазват успешно кожата от преждевременно стареене и поява на пигментни петна.

· Слънцезащитни свойства. UV филтрите са задължителни при дневните кремове. Един добър крем за лице трябва да осигури добра защита на кожата срещу лъчите с определена дължина на вълната, тъй като именно те отнемат влагата от сърцевината на клетките, а това води до възрастови изменения като пигментации и бръчки, а да не забравяме и рака на кожата, който е един от най-трудно лечимите.

· Липса на парабени. Парабените са най-общо казано стабилизатори и консерванти със синтетичен произход, чиято цел е да спрат окислението на съставките на крема и да го запазят годен за употреба за определен период от време. Този процес е необходим, но не и с тези средства. Парабените са сред основните причини за лошото състояние на кожата. Избирайте кремове, стабилизирани по безопасен начин – без парабени!

Как да използваме един хубав крем за лице?


Ежедневната употреба на крем за лице е задължителна, като това важи както за дневния, така и за нощния крем. Не е добра идея да излизате навън без сигурна защита срещу вредните слънчеви лъчи, дори в мрачно и дъждовно време, както и не бива да лишавате кожата си от влага, особено когато сте в силно замърсена градска среда.

Нощният крем (разбира се когато е хубав) има за цел да възстанови кожата от всички разрушителни действия на дневните фактори – стрес, замърсен въздух, липса на кислород, когато прекарваме деня в затворени помещения и т.н. Нанасянето на дълбоко подхранващ хидратантен крем ще ни помогне да се събудим с видимо по-гладка и свежа кожа.

Количествата са от огромно значение, когато говорим за употреба на крем за лице. Не прекалявайте и не нанасяйте крема така, сякаш е маска. Той не бива да остава забележим, а да се абсорбира в дълбоките слоеве, без да пречи на кожата да диша. Голямото количество крем за лице, освен това изглежда неестетично – лъщящата кожа е не по-малко непривлекателна от сухата, лющеща се и изпръхнала кожа.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар