Информация за ерекцията

Какво е ерекция?

Ерекцията е сложен психо-физиологичен процес, при който наличието на еротични преживявания предизвиква серия от физиологични процеси, водещи до кръвонапълване на пениса и неговото втвърдяване.
За пълноценната ерекция са еднакво важни както емоционалните фактори, свързани със самочувствието на мъжа и взаимоотношенията му с партньорката, така и общото му здраве, свързано със състоянието на сърдечно-съдовата, нервната, ендокринната и всички останали системи в организма.

Как получавате ерекция?

Когато мъжът види, чуе или усети нещо, което го стимулира сексуално неговият мозък изпраща сигнали, които карат мускулите в пениса му да се отпуснат. Когато това се случи пенисът (кухините, разположени по дължината на пениса, наречени кавернозни тела) се изпълва с кръв. Пенисът се уголемява и става твърд. Мъжът получава ерекция.
Когато кавернозните тела се изпълнят с кръв, те притискат вените, от които се отича кръвта, която е в пениса. Така  кръвта остава застопорена в пениса и той стои в състояние на ерекция.

Важно е да се разбере ролята на напълването на пениса с кръв и нейното задържане. Ето защо проблемите с ерекцията обикновено са свързани със заболявания, които затрудняват кръвоснабдяването на тялото и ограничават притока на кръв към пениса.

Възраст и ерекция

С напредването на възрастта мъжете имат нужда от повече време за получаване на ерекция. Тя не е толкова твърда, колкото е била по-рано, трябва им повече време, за да получат оргазъм. Тези нормални промени, свързани с възрастта не трябва да се бъркат с еректилна дисфункция (ЕД) или импотентност. Еректилната дисфункция не е неизбежна част от стареенето – това състояние е преодолимо.

Запазване на сексуалното здраве

Сексуалното здраве е неделим елемент от здравето на цялото Ви тяло. Сексуалната Ви жизненост е част от качеството на Вашия живот. Направете всичко възможно, за да бъдете сексуално жизнени и активни, колкото може по-дълго.
Ако живеете здравословно – храните се рационално, спортувате редовно, пиете умерено, не пушите – това ще Ви помогне да запазите сексуалното си здраве.
Пушенето
може да допринесе за поява на хипертония, сърдечно заболяване или еректилна дисфункция(ЕД). Мъже с нарушена ерекция, които пушат, са изложени на риск да развият тежка форма на ЕД. Ако пушите, намерете начин да спрете.
Тегло
Поддържането на постоянно тегло в рамките на нормата е добре, както за здравето Ви изобщо, така и за сексуалното Ви здраве.
Алкохол
Прекомерната употреба на алкохол може да се отрази негативно на сексуалното Ви здраве. Умерените количества имат дори благоприятен ефект върху тялото Ви, но ако прекалявате това ще се отрази зле на Вас и ерекциите Ви. 

Подобрете разбирането си за ерекцията

Разбирането на циклите на сексуалния отговор при мъжа и при жената може да подобри удовлетворението от Вашия сексуален живот.
Сексът е сложен психо-емоционален процес. За някои, сексът е усилие, за други – се случва с лекота. Има моменти, в които е страхотен и моменти, в които е мъчителен. Вашият сексуален опит вероятно се е променил във времето – от това да е вълнуващ и интригуващ до това да бъде проблематичен.

Как реагират при секс жените

 



Когато жената е възбудена, тя усеща трептене в клитора и вагината си и се навлажнява. Вагината й се удължава. Жената е развълнувана.  Сърцето и дишането й са учестени. Следва поредица от контракции в областта на пелвиса и дълбоко усещане за релаксация и удоволствие – тя получава оргазъм. Някои жени изпитват няколко оргазма. Тези усещания се пораждат в мозъка. Емоциите и вътрешните изживявания са водещи в това мозъкът да се задейства и жената да получи оргазъм.


Как реагират при секс мъжете



Точно както при жените, мозъкът е този, който Ви настройва за секс. Когато мъжът се възбуди, има приток на кръв към пениса и той получава ерекция. Сърцето и дишането му се учествяват. Усещанията стават много наситени, интензивни. Последват мускулни контракции, които причиняват еякулация – той получава оргазъм. След това пенисът отново се връща в отпуснато състояние. Мъжът има нужда да се възстанови преди да получи последваща ерекция и оргазъм.

Говорете с Вашата партньорка

Да говорите със сексуалния си партньор за всички аспекти на секса е от голямо значение. Темите не винаги са приятни и да говорите за деликатните моменти в секса, никак не е лесно. Още по-трудно е за мъжа да започне разговор, ако усеща, че има проблеми с ерекцията. Често в такива случаи жената също не повежда разговор, защото се страхува да не го нарани допълнително. Тези негативни усещания влошават общуването. Двойката общува все по-рядко не само сексуално, но изобщо. Не допускайте да навлезете в този порочен кръг. Говорете с Вашия партньор
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар