Бадемово масло – оръжие за красота за кожа, коса и нокти

Бадемово масло
Бадемовото масло е сред най-разпространените етерични масла в козметичната индустрия. Богато е на ценни витамини и минерали – А, B1, B2, B12, D, Е, калций и магнезий. В неговия състав влизат и мононаситени киселини – Омега 3 и др. Извличането му е сравнително трудно и поради тази причина бадемовото масло е с по-висока цена. На цвят е бледожълто и има приятна, ненатрапчива миризма.

За какво помага бадемовото масло?


Това етерично масло притежава свойството да хидратира и подхранва в дълбочина. Абсорбира се много бързо и не омазнява кожата. Това го прави подходящо както за суха, така и за мазна кожа.

Премахнете тъмните кръгове
Няма човек, който да харесва следите от умора и недоспиване по лицето си. Има много лесен начин да се справите с тъмните кръгове с помощта на бадемово масло. Необходимо е само да нанесете малко количество от него под очите си вечер преди сън. Създадете ли си навик да повтаряте процедурата всяка нощ, ще намалите чувствително тъмните кръгове, а наред с тях и фините бръчици.

Край на напуканите устни
Зимата оставя безмилостни следи по лицето ни и в частност по устните. Сухотата и напуканият им вид могат бързо да се премахнат като нанасяте бадемово масло върху тях докато не възстановят нормалния си вид.

Изчистете грима от лицето си бързо и ефективно
Дори и да ви е свършил тоникът за почистване на макиаж, можете спокойно да се доверите на свойствата на бадемовото масло. То успешно премахва остатъците от дневния ви грим, а порите остават напълно почистени от замърсяванията.

Искате по-дълги и гъсти мигли?
Жените често страдат за миглите си. Нанасянето на спирала, извиването им и поставянето на изкуствени мигли неминуемо оказва пагубно влияние. С течение на времето естествените мигли се разреждат и тук на помощ идва отново бадемовото масло.

Потопете клечка за уши в него и нанесете върху добре почистени мигли, вечер преди лягане. Ако повтаряте тази процедура през ден в продължение на 2-3 седмици ще успеете да възвърнете красивите си мигли и те ще станат по-гъсти и дълги.

Заздравете ноктите си и кожичките около тях.
Когато имате чупливи нокти е много трудно да постигнете красив маникюр. Всеки ден втривайте бадемово масло върху плочката и кожичките. След няколко седмици ще усетите разликата. Освен че заздравява нокътя, маслото омекотява кожичките и не им позволява да се цепят и възпаляват.

За здрава и бляскава коса
Без никакво съмнение косата е от огромно значение за женствеността на дамите. Независимо дали е дълга, или къса тя трябва да бъде жизнена, здрава и с красив, естествен блясък. За тази цел можете да добавите 3-4 капки бадемово масло към шампоана, балсама или маската си.

Когато е необходимо спешно подпомагане при суха и силно увредена коса е най-добре да се възползвате от маслото в чистата му форма. Правете си маска за коса поне 1 път на две седмици. Количеството, което ще използвате зависи от дължината на косата ви. Необходимо е да втриете добре в корените и да разнесете навсякъде. Задушете косата с найлонова шапчица за около 30 минути и изплакнете обилно.

Бадемово масло можете да добавите и към всяка домашно направена маска за коса. То ще предотврати косопада и ще засили растежа посредством силно укрепващото действие върху фоликула на косъма и ще го хидратира по цялата му дължина.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар