Маски за мазна коса - ефективни ли са?

маска за коса

Кои са недостатъците на мазната коса?


Мазната коса е не по-приятна от сухата и увредена коса, като гледка и усещане. Прекомерното омазняване на скалпа води до натрупването на себум върху косъма по цялата му дължина, а това причинява слепване, липса на обем и блясък, невъзможност да се оформи прическа и най-вече, да се запази желаната форма за по-дълъг период от време.

Прекомерното омазняване на косата се дължи на свръхфункцията на мастните жлези, намиращи се в дълбоките слоеве на кожата. Това състояние може да бъде причинено както от здравословни проблеми и хормонални нарушения, така и от неправилно отношение към косата. Измиването с неподходящи продукти и по неправилен начин, много често е причина за бързото омазняване на косата.

Как можем да регулираме омазняването на косата?


Когато липсват индикации за здравословни проблеми или хормонален дисбаланс е редно да потърсим причини за прекомерното омазняване на косата в начините, по които я третираме. Измиването с неподходящи шампоани и методите, с които си служим при къпане могат да се окажат причина за лошото състояние на косата ни.

Както недобре почистващите, така и прекалено агресивните шампоани могат да се окажат причина за състоянието, познато като мазна коса. Някои химикали, съдържащи се в масово предлаганите на пазара продукти водят до свръх изсушаване, което от своя страна кара кожата да компенсира, като произвежда още повече себум. Омагьосан кръг, от който задължително трябва да избягаме.

Твъде горещата вода, особено ако е с висока киселинност може също да стимулира функцията на мастните жлези, затова е важно да се отнасяме с внимание и разбиране към нуждите на мазната коса. Изборът на подходящ, мек, но добре почистващ шампоан, наред с правилното измиване ще подобрят значително състоянието на мазния скалп.

Подходящи ли са маските за мазната коса?


Според специалистите, само нормалната коса не се нуждае от редовно подхранване с маски. Както сухата и увредена, така и мазната коса имат нужда от специални грижи, а маската е един от най-лесните и ефективни начини да се погрижим за косата си. Много е важно при свръх секреция на мастните жлези, да се използват маски, специално създадени за мазни коси, като е изключително необходимо да избираме натурални продукти, в които няма вредни химични субстанции.

Маските за мазна коса са невероятно ефективни, особено ако са разработени на базата на чисти етерични масла и растителни екстракти. Способността на някои растения да регулират функцията на жлезите с вътрешна секреция може да се окаже единственото вярно решение при мазен скалп, затова винаги залагайте на 100% натурални продукти, когато избирате шампоан или маска за мазна коса.

Как се използват маските за мазен скалп?


Особена разлика в употребата маски за мазна или суха коса няма, освен задължителното условие, маската да не се нанася в корените, а само по дължината на косъма. Обилното изплакване с хладка или леко топла, но не и гореща вода е задължително, тъй като топлината, не само ще стимулира отделянето на себум, но и ще доведе до накъсване и цъфтеж на косъма.

Винаги залагайте на продукти на производители, които са доказали, че създават изцяло чиста, натурална козметика. Винаги използвайте маски, разработени специално за мазна коса, а не продукти, подходящи за друг тип коси, тъй като маските за мазна коса съдържат подходящите за нейните нужди съставки и то дозирани така, че ефектът да се усети още с първата употреба.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар