Най-големите причинители на наднормено тегло и повехнала кожа

причинители на наднормено тегло и повехнала кожа
1. Чипс и пържени картофи

Знаете ли, че за едно и също количество варените картофи съдържат няколко пъти по-малко калории от пържените картофи и чипса? Така например за около 100 грама варени картофи вие ще поемете 87 калории, а ако същите тези картофи не са варени ами са пържени, тогава калориите нарастват неколкократно до 312. Излишно е да споменаваме, че човек не може да се нахрани със 100 грама храна и скоро след това пак ще е гладен. Да не говорим, че пържените храни са считани за един от причинителите на някои видове ракови заболявания.


2. Сладкиши

Сладкишите наистина са много вкусни, но с тях трябва да сме изключително внимателни, защото техният вреден ефект е многостранен. На първо място трябва да споменем високата калоричност, което се дължи на високото съдържание на захар. За онези от вас, които все още не знаят, тялото не пълнее само от консумация на мазнини, но и от захар. Самата захар първоначално може да се превърне в енергия, но ако тази енергия не се изгори, тя се превръща в мазнина. Освен това, консумацията на някакво захарно изделие на момента овладява глада, но след малко той се връща дори още по-силен.


3. Алкохол

Алкохолът съдържа големи количества захар. Това кара хората, които консумират повече алкохол да огладняват много бавно и да консумират по-малки количества храна. Мнозина се заблуждават, че от това ще отслабнат, но всъщност алкохолът повишава кръвната захар и човек не изпитва глад, защото се чувства все едно се е нахранил току що. В края на краищата, от алкохолът също се пълнее, и то по-най-неприятния възможен начин, защото в една алкохолна напитка не се съдържат протеини и натрупаното тегло е единствено под формата на мастна тъкан. Да не споменаваме, че алкохолът дехидратира кожата и я прави повехнала и грозна.


4. Колбаси

Колбасите са сред най-вредните и безполезни храни, от които тялото може да натрупа големи количества мазнини, а кожата ни най-малко няма да се “нахрани” с необходимите и хранителни вещества и витамини. Специалистите съветват да се ограничавате възможно най-много от колбаси, а ако ви се яде месо, то тогава по-добре заложете на пилешко, пуешко и най-вече риба. Свинското и телешкото месо също са за предпочитане много повече от колбасите. Единствения продукт, който попада в категорията колбас и който не е вредно да похапваме в разумни количества е шунката, която може да допълни чудесно един сандвич с пълнозърнест хляб и малко сирене.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар