Искате хубаво тяло? Помислете какво ядете на работа!

Помислете какво ядете на работа
Къде ядем най-много боклуци?

Знаете ли, че според специалисти има моменти, в които сме по-склонни да ядем вредни храни, отколкото в други? Повечето учени в областта на здравословното хранене например посочват като такива моменти обедите на работното място и почивката пред телевизора след вечеря. Ако успеете да овладеете себе си през тези моменти, тогава шансовете ви да смъкнете някой и друг килограм и да се подмладите видимо са съвсем реални. Да не говорим за положителният ефект, който вашето тяло ще почувства.


Вредното хранене в офиса...

Едва ли има място, на което да се ядат повече вредни храни от един средностатистически офис в обедната почивка. В този момент има най-голяма вероятност да прегрешим с боклучави храни, защото сме повлияни от целият този стрес, бързане, тичане, изпълнение на куп важни задачи, разговори с клиенти, изготвяне на доклади и какво ли още не. В края на краищата това краде от нашето ценно време за хранене. И ние какво правим? Отиваме до най-близкия магазин и си купуваме пакет чипс и една - две вафли. Може и да е вкусно, но на практика това са храни толкова бедни на хранителни вещества, че дори би било трудно да си представите.


Приготвяйте си храна от вкъщи…

Специалистите по здравословно хранене съветват ако нямаме възможност да се храним всеки ден на обяд в някой ресторант със здравословна храна, то тогава по-добре да помислим за приготвяне на храна от вкъщи. Винаги можете да си приготвите нещо леко и лесно за хапване от вкъщи и да си го вземете в една малка кутия в офиса. Възможностите са много големи, а вие може да експериментирате всеки ден. Един ден можете да си приготвите един голям сандвич с шунка и сирене, друг път можете да си вземете две варени яйца с пълнозърнесто хлебче, друг път можете да експериментирате с парче риба между две пълнозърнести хлебчета. Освен това, има и други здравословни опции, включително да си купите кофичка с кисело мляко или извара и някой плод от най-близкия магазин. Така няма дори да ви се налага да носите храна до работното си място.


Работното място и ядките…

Диетолози съветват всеки да има под ръка пакетче с ядки на работното си място. Фъстъци, бадеми, макадамия и други - всички те предлагат здравословни мазнини и са богати на протеин, а засищащата им сила не бива да се подценява.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар