Защо хората мразят работата си?

Защо хората мразят работата си
Знаете ли, че повечето хора не харесват своята работа? Задавали ли сте си въпроса защо това е така? Оказва се, че има няколко основни причини. Нека надзърнем и видим кои са те:


1. Погрешна посока по вина на родителите

Една много често срещана причина, поради която много хора мразят работата си е това, че те са се насочили към конкретната сфера не по свое желание, а заради настояването на своите родители. Действително, някои родители упражняват голям натиск върху децата си и искат да ги принудят да станат лекари, архитекти или адвокати, докато децата искат да станат художници, инструктори по танци или просто да си отворят малка пекарна за хляб. Не винаги това, което сърцето желае е най-престижно, но ако насочите детето си към грешната специалност в университета, а след това и към грешната професия, вие го обричате на провал. Така то винаги ще мрази професията си и най-вероятно ще смени своята работа в по-късен етап. Дори и да не я смени обаче, да работиш работа, която не ти харесва почти никога няма да те отведе до успех.


2. Неумение да слушаме вътрешния си глас

Не винаги грешната посока в живота е по вина на родителите. За съжаление, много често вината си е изцяло наша. Ако например не умеете да слушате вътрешния си глас, който ви казва, че избирате погрешната посока, то не бива да се изненадвате, че всеки работен ден за вас е истинско изтезание. Хубавото е, че независимо от възрастта, повечето хора имат шанс да се насочат в правилната посока и все пак да се захванат с нещо, което ги прави щастливи.


3. Спазването на графици

За много хора най-трудната част от ходенето на работа е спазването на графици. Биологичният часовник на някои хора просто не може да се настрои на честотата, която изисква работния график. Така например, повечето професии изискват да се става много рано, например в 6 или в 7, което за повечето хора е неприемливо и нито една теория, която се опитва да ни увери в здравословността на този навик, не може да ни накара да се чувстваме щастливи. Освен това, за много хора е ужасно дразнещо не да работят конкретното нещо, а да стоят в офиса да речем от 9 до 5.


4. Отчужденият труд

Тази теория на Карл Маркс е доста интересна. Според нея хората не обичат работата си, защото я извършват в полза на някой друг. Това е факт в живота на доста хора, ето защо мнозина предпочитат да се занимават със свой бизнес, макар и по-нископлатен, отколкото да печелят голяма заплата на престижна работа, но да работят за някой друг.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар