Грешки с косата, които ни състаряват

Грешки с косата, които ни състаряват
Понякога в стремежа да изглеждаме по-млади и лъскави прекрачваме някои невидими граници и вместо да върнем времето назад, оплитаме конците и постигаме точно противоположния ефект. Ето някои от най-честите грешки, които много жени допускат и в резултат започват да изглеждат визуално по-възрастни, отколкото са в действителност.


Прекалените крайности в цвета на боята…

Една от най-големите грешки, които може да направи една жена при боядисване е да се спре на бяло руса коса или на съвсем черна. Обикновено тези две опции правят жените да изглеждат по-големи от реалната им възраст. Да не говорим, че тези цветове изглеждат изключително изкуствено. По-меките цветови нюанси винаги са по-ефикасни и правят човек да изглежда по-младолик. Освен това не забравяйте и още нещо - липсата на кичури също състарява. Естествените коси винаги леко преливат в нюансите, ето защо е добре и вашият стилист да използва повече от един цвят за да постигне този естествен ефект.


Крайностите по отношение на дължината…

Да оставите косата си твърде дълга или да я подстрижете момчешки къса са две крайности, които правят жената да изглежда малко по-възрастна. Вярно е, че това не е чак толкова лошо, колкото изборът на цвета, в който ще се боядисате, но все пак бъдете внимателни. Много често късите коси се свързват с жени на средна възраст, които нямат време и желание да се грижат за прическата си, така че пипайте с кадифени ръкавици щом става дума за дължина.


Липсата на пластове…

Липсата на пластове и слоеве прави косата да изглежда скучна, а лицето по-възрастно и обратното - наличието на пластове и слоеве ще ви помогнат да върнете времето назад и да придобиете по-младежки и закачлив външен вид. Избягвайте твърде равните краища и прекалено изправените коси.


Избягвайте да връзвате косата на твърде стегната опашка…

От една страна, наистина когато съберете косата си на опашка ще загладите някои фини бръчици на лицето, защото така се изпъва кожата. От друга страна обаче, твърде опънатата коса назад ще привлече прекалено много внимание към лицето, а това ще направи видими дори и най-незначителните следи на стареене.


Твърде много лак или гел…

Ако сте жена на 40 и имате навика да използвате твърде много лак или гел, има твърде голяма вероятност хората да решат, че сте например на 50 или повече години. Нека ви обясня защо. Обикновено с годините жените имат склонност да ползват все по-силни продукти за коса, защото си мислят, че така ще направят прическите си по-раздвижени и младежки. В края на краищата, ефектът е точно противоположен. Твърде големите количества лак или гел правят косата да изглежда закоравяла, втвърдена и тежка, а накрая всичко това има обратен ефект.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар