Прави ли ни морето по-красиви?

Прави ли ни морето по-красиви
От където и да го погледнем, ходенето на плаж през лятото си има своите безбройни предимства. Не случайно в миналото на хората е било препоръчвано да ходят на плаж, да се къпят в морето и да правят слънчеви бани за да се преборят с рдица здравословни проблеми от най-различно естество. Днес това се е превърнало в начин на живот, а мисълта да пропуснем лятната почивка е наистина доста неприятна и изнервяща. Несъмнено обаче най-облагоделствана от морето остава нашата красота, която се подсилва на най-различни нива и по един наистина комплексен начин.


Отпускането…

Несъмнено първото, с което морето ни разхубавява е усещането на вътрешно спокойствие, което то ни носи. Малко занимания могат да са толкова релаксиращи и освобождаващи от стреса колкото е чувството да станем едно с морето. Тялото става леко, всички мускули напълно се отпускат, нервите се успокояват, дишането се нормализира. Сами знаете колко по-хубави стават хората когато са толкова спокойни и отпуснати. Това действа на околните като магнит.


Решава проблема с мазната коса…

Хората с мазни коси приемат морето като благословия, защото потапянето в морската вода намалява омазняването на кожата на главата и на косъма. Това е доста трайно и може да се радвате на ефекта с дни след като сте били на плаж.


Кожата става много по-хубава…

Морската вода съдържа магнезий и това помага на кожата да задържи повече влага. Резултатът е сияйна кожа, мекота и гладкост. Препоръчително е да постите във водата около 30 минути за да може кожата да се насити на всичко, което и е необходимо. Освен всичко останало, не забравяйте, че морската вода и солите в нея убиват бактериите, а това е много добре за ези, които страдат от акне. След няколко ходения на плаж акнето видимо намалява, а понякога дори изчезва.


Малко слънце…

Докато е неоспорим факт, че слънцето е опасно и трябва да се внимава с него, то и другата крайност не е много полезна. Добре е човек да прави всичко балансирано и с мярка. Ако например отидете на плаж в по-късния следобед, например около 4 часа, тогава ще успеете да използвате слънцето по най-добрия за вас начин. Все пак нека не забравяме, че именно слънчевите лъчи помагат на тялото да синтезира витамин Д, който е толкова важен за костите и зъбите.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар