Как да редуцираме калориите за да отслабнем?

редуцираме калориите за да отслабнем
При отслабването и загубата на килограми можете да използвате хиляди различни хитрости и трикове, но в края на краищата за да отслабнете трябва да поемате по-малко количество калории, отколкото изразходвате. Така например за да отслабнете един килограм, вие трябва да сте изразходвали приблизително 3500 калории по-малко, отколкото сте поели. Разделено на седмичен план, това означава, че един зрял мъж на 25 години трябва да поема не по 2500, а по около 2000 калории на ден за да може в края на седмицата да се съберат 3500 калории или един килограм телесно тегло. Това разбира се е примерно и единствено лекар или диетолог може да ви каже точно колко калории изгаря вашето тяло и колко трябва да бъдат редуцираните калории от вашето дневно меню.


А как се намаляват калориите?

За да намалите калориите и за да загубите няколко излишни килограма има само два начина. Първият начин е да намалите количеството храна, което изяждате. Това означава, че можете да продължите да се храните както до сега, но да смалите порцията, която консумирате. Другият начин е да не намалявате порциона, но да заместите много от храните с по-ниско калорични, които да ви засищат по-бързо, но да съдържат по-малко мазнини и захари и съответно0 по-малко количество калории. Има и един трети начин но той е по-различен, защото не е свързан с храненето. Това е възможността да запазите досегашния си начин на хранене и досегашните количества храна, които консумирате, но за сметка на това да се захванете със спорт, който да изгори излишните калории от вашия ежедневен прием. Така например ако се храните с балансирана диета, която поема толкова калории, колкото изразходвате, но ако включите и два часа спорт седмично, вие ще можете да изгаряте достатъчно калории за да намалите теглото си без да се налага да променяте храненето си.


Защо да горим калориите със спорт?

Изгаряйки калориите със спорт и двигателна активност, вие си гарантирате по някакъв начин, че в менюто ви присъстват повече хранителни вещества. За разлика от спорта, изтощителните диети често ни лишават от важни за тялото елементи. Друго предимство от спорта е, че няма да загубите мускулна маса, което доста често се случва при загубата на килограми посредством диета.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар