Подходящ ли е нощният крем за през деня?

нощен крем за лице
Доста жени, особено такива на по-млада възраст, не са склонни да харчат твърде много пари за кремове за лице. От една страна това е нормално, защото по-младите момичета имат по-хубава кожа и не се нуждаят от твърде много грижи, но все пак за да се запази младостта за по-дълго, те трябва да се постараят да подсигурят на кожата си всичко необходимо за да остане тя еластична и свежа.

Най-често жените питат следното: “-Защо ми е и дневен, и нощен крем? Не мога ли да използвам само един от тях? А и нощният е на по-ниски цени...Защо да не използвам само него?”


Защо нощният крем е неподходящ за ползване през деня?


Доколкото нощният крем обикновено е продукт, който традиционно се предлага на по-ниски цени от дневния, това си има своите основателни причини. Нощният крем, за разлика от дневния, не притежава редица свойства, които са много важни за запазването на кожата свежа и красива през деня. Така например, слънцезащитни свойства, които са характерни за дневните кремове, при нощните липсват, просто защото нощният крем е създаден за нанасяне на лицето вечерта. Освен това, той е предназначен за по-бавно попиване в кожата за да може да действа в продължение на цялото време на съня (например 8 часа), така че може да отнеме доста време да попие в лицето Ви ако го използвате през деня. Това при всички случаи ще остави кожата Ви с едно не много приятно мазно и дори тежко усещане, което повечето жени трудно понасят. От друга страна, дневните кремове са създадени по-леки и воднисти. Те попиват по-лесно и бързо за да Ви помогнат по-бързо да подготвите кожата си за гримиране и за новия ден.


По-добре нощен, отколкото нищо…


Нощният крем действително отстъпва по качества на нощния си събрат, но ако трябва да избирате между това да сложите на лицето си през деня малко нощен крем или да не сложите никакъв крем, то първата опция със сигурност е по-добра. Причината е, че кожата Ви може и да остане незащитена от слънчевите лъчи и може да стои малко по-мазна заради по-тежката текстура на нощните кремове, но все пак поне ще сте спокойни, че е подхранена с ценни вещества.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар