Може ли серумът за лице да се използва всеки ден?

серум за лице ежедневно
Серумът за лице е един изключително силен и тонизиращ продукт, който може да направи чудеса с вашата кожа. Действително, дори и само след няколко ползвания, серумът създава ефект, който може да надмине дори и професионалните грижи, на които могат да ни подложат в козметичния салон. Има обаче някои особености, които се откриват между серумите за лице и кремовете, които са създадени за ежедневно ползване.

Специалистите в областта на дерматологията не оспорват възможностите на серума, тъкмо обратното. Всеки дерматолог ще Ви каже, че това е един от най-силните възможни козметични продукти. Именно тук обаче се крие опасността, защото, както се казва, това може да е нож с две остриета.


Какви са рисковете от ежедневното използване на серум?


Твърде силните съставки на серумите за лице, особено ако използвате продукт, който не е съобразен с Вашата възраст и е предназначен за по-възрастни хора с по-стара кожа, може да доведе до изтощаване на кожата и прекалено насищане с вещества, а от там и до пълна липса на ефект от продукта при последващо ползване. Причината за това се крие в много по-голямата концентрация на вещества в серума в сравнение с кремовете за лице. Така например, кремовете имат много по-меко и дори слабо действие в сравнение със серумите. Един крем може да подхранва кожата на ежедневна база, но това става в малки дози, така че ползването на крем за лице всеки ден е съвсем естествено. При серумът обаче се цели бързо насищане на кожата от всичко, което и е необходимо, така че кожата да може да се възстанови максимално бързо и да получи всичко нужно. След ползване на серум за определен период от време, Вашата кожа най-вероятно ще постигне това, за което се бори, но тогава трябва да направите кратка пауза и временно да преустановите ползването на продукта. Разбира се, след известно време можете да започнете да го използвате отново, но е добре да се направи една пауза от поне няколко седмици.


Разликата на кратко…


Разликата между крема за лице и серума в едно изречение може да се обобщи (макар и не винаги) по следния начин: кремът е подходящ за ежедневна рутинна грижа, а серумът за атакуване на конкретен проблем, например (но не само) торбички под очите.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар