Коя е подходящата машинка за подстригване

Обикновено, когато купуваме машинка за подстригване в домашни условия единственият критерий, по който се ръководим в избора си е цената и може би марката на уреда, с оглед на това да изберем този, който ще ни служи най-дълго.

Това в никакъв случай не важи за професионалните фризьори, специализирани в мъжко подстригване, защото те знаят, че не всеки модел машинка за подстригване е подходящ за всеки тип коса и за всяка подстрижка.

Независимо дали имате предпочитания към определена марка или не държите непременно да притежавате машинка за подстригване Philips всеки уред има специфични особености, които го правят подходящ или негоден за Вашите нужди.

От особено значение е дали косата, която ще подстригвате е гъста и къдрава, тъй като в такъв случай имате нужда от по-тежка и мощна машинка, както и ако косата е тънка можете да изберете по-лек модел. За тънка коса, както и ако машинката се ползва само за почистване на врата и оформяне на контури спокойно можете да изберете различни машинки за подстригване, били те Braun, Wahl, Elite или Мозер, стига техните технически характеристики да отговарят на Вашите нужди.

Друго, което трябва да знаете при избор на машинка за подстригване е че има модели, с които по-лесно се работи ако ползвате предимно лявата си ръка, като това е особено валидно при повечето машинки за подстригване професионални модели, където удобният захват и не натоварването на ръката са от огромно значение.

Повечето модерни уреди, като различните машинки за подстригване на Philips, Braun и Elite са с мощни, но изключителни тихи мотори, което ги прави още по-приятни и удобни за работа, тъй като шумът до скоро е бил техният най-сериозен недостатък.

При закупуване на машинка за подстригване е важно да знаете дали предпочитате безжичен модел, с кабел или с акумулаторно зареждане, да изберете правилно дължината на водещия гребен, както и да се грижите редовно и правилно за своя уред, независимо дали говорим за машинки за подстригване - професионални модели или такива за домашно ползване.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар