Не ви се правят упражнения?

упражнения
Тялото се нуждае от физическа активност и няма две мнения по въпроса. Упражненията не само ни помагат да свалим излишните килограми и да изглеждаме добре, но също така ни правят по-здрави и щастливи. Редовните упражнения предотвратяват сърдечно-съдови заболявания, депресия и дори рак. Освен това зареждат тялото с енергия и подобряват работата на мозъка.

Повечето хора знаят всичко това, но все още не искат да спортуват. Е, те вероятно си имат своите причини. Някои казват, че упражненията са твърде скучни или просто не могат да намерят свободно време в забързаното ежедневие. Други смятат, че тренировките са твърде трудни и натоварващи тялото.

За хората, които смятат упражненията за нещо скучно, трябва да се намери някаква форма на физическо натоварване, което е забавно, за да го правят редовно и да очакват с нетърпение следващата тренировка. Можете да направите няколко дължини в басейна, да разходите кучето си в парка, или пък да играете на фризби. Но ако няма басейн близо до вас или не можете да плувате, спорт като тениса е идеалното решение за вас.

За хората, чиито извинение е, че нямат време за това или не искат да тренират сутрин, както повечето фитнес инструктори препоръчват, тогава решението е да се намери удобно и подходящо време за тях. Няма значение кога, стига да се прави редовно и продължително. Точното време е тогава, когато ви е удобно.

Тези, които се чувстват демотивирани, защото не виждат никакъв ефект от упражненията, решението е да си водят дневник. В него ще записвате всички видове упражнения, тяхната продължителност и интензивност, и как сте се чувствали преди и след това. Така ще знаете какво наистина означава напредък и ще бъдете мотивирани да тренирате още по-здраво за да постигнете наистина желаните резултати!

Ако и на вас физическите натоварвания са ви скучни, решението на този проблем е да се правят промени. Не е нужно да правите една и съща тренировка всеки ден. Нито пък трябва да тренирате всеки ден, все пак е приятно и да се почива.

Физическата активност трябва да бъде нещо наистина забавно, за да не го чувствате като задължение. Направете така, че упражненията да станат част от начина ви на живот по естествен начин! Това определено може да ни помогне да повишим самочувствието си, а защо не и да свалим няколко номера на дрехите си! 
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар