Най-добрият грим за мазна кожа

Всяка жена има различен тип кожа, която се влияе от цялостното здравословно състояние, времето и начина на хранене. Подходящият грим спестява много проблеми и поддържа кожата в добро състояние. В зависимост от това дали кожата е нормална, чувствителна, суха или мазна трябва да бъде избран не само козметичен крем, лосион или мляко, но и най-добрият грим.

Най-добрият грим за мазна кожа

Изберете основа, която няма да запушва порите, нито да омазнява кожата. Избягвайте кремообразни сенки за очи и руж, защото те са по-мазни от пудрата. Много скоро след нанасянето им започват да се слепват под клепачите. Пудрата ще защити кожата от негативните външни фактори и не запушва порите. Особено важно е, че най-добрият грим за мазна кожа внимателно да бъде премахван всяка вечер, за да избегнете появата на черни точки и пъпки.

Ако кожата ви е чувствителна, можете да използвате грим, за да се ограничи негативното влияние на околната среда. Използвайте пудра, основа и други продукти, съдържащи минерали. Те оставят кожата да диша, полезни са срещу акне и предотвратяват развитието на бактерии.

Мазната кожа е проблем за много голям процент от жените. Основната причина е прекомерното производство на себум от мастните жлези, което се дължи на хормонален дисбаланс, стрес, лошо хранене или нездравословен начин на живот.

Омазнената кожа често се свързва с грозни пори и пъпки. Лицето обикновено има блясък в Т -зоната, която включва челото, носа и брадичката. Тя се нуждае от редовна грижа и почистване със специални продукти.

Какво да изберем за мазната кожа?

На пазара вече има голямо разнообразие от специални гримове, специално предназначени за мазна кожа. Сред тях са тези, които могат да намалят и абсорбират себум.

Важно е да се използва най-добрият грим за мазна кожа. Ако използвате такъв, който не отговаря на вашия тип кожа, състоянието и може да се влоши. Ако искате да покриете „блясъка” на лицето си, трябва да използвате грим, който не съдържа никакви допълнителни мазнини. Най-подходящ е гримът 2 в 1, който съдържа както грим, така и пудра.

Добрият грим е изкуство. Нужни са не само най-качествените продукти, но също така да овладеете и самата техника на нанасяне. Ето няколко техники, с които ще постигнете професионални резултати:

  1. Тъмните сенки трябва да бъдат поставени на клепача и в долната част (основата) на миглите. Нанесете по-светъл нюанс сенки под веждите. За мазна кожа също можете да използвате пудра или основа.
  2. Техники за нанасяне на спирала
  3. За да се постигнете равен и елегантен ефект нанесете слой спирала и само след като изсъхне – още един.
  4. Използвайте гребенче, за да отделяте сплъстените мигли.
Пазарът е пълен с добри гримове за мазна кожа, но не забравяйте да го съчетаете с цвета на кожата и дрехите. 
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар