Гьоте институт

Гьоте институт
Гьоте институт е основан през 1951г., като наследник на немската академия. Той носи името на немския писател Йохан Волфганг фон Гьоте и има за основна цел популяризирането и разпространението на немския език и култура по света. Има над 91 културни центрове по света, като най-много такива институти са създадени в източна Европа, след промените през 1989г.

След падането на берлинската стена и обединението на Германия, все повече източно европейци се насочват към тази страна, с цел обучение или постоянно пребиваване. Това е довело до нуждата голям брой хора от различни страни да се заемат с изучаване на този не лесен език.

Основната дейност на Гьоте институт в началото е била обучението на учители по немски език, като в последствие е насочил дейността си към популяризирането на немската култура и книжовност.

В България този институт отваря врати през 1989г., като днес има седалища в много от родните градове. Института предлага най-различни курсове по немски език, както и обучението и осъвременяването на езика за много от преподавателите у нас.

Днес Гьоте институт, в сътрудничество с български партньори подпомага националните и европейски проекти за изучаване на чужди езици. Различните изпити в тези институти се признават, като добра квалификация в изучаването му по цял свят.

Културната програма на института цели да среща немски и български творци и интелектуалци, както и да насърчава тяхното сътрудничество в сферата на културата и науката.
Ако търсите качествено обучение по немски език, с амбицията да го приложите на едно високо ниво, то курсовете на Гьоте институт са това, което ви трябва.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар