Съвети за учене на английски - четене и писане

писане на английски
В предишните две статии говорихме за четири основни аспекта от езиковото ви обучение, като по-конкретно стана въпрос за английския език. Вижте и следващите два – четене и писане.

Съвет 5 – Четене

Това е може би най-лесният начин за учене, тъй като можете да го правите както и когато ви е удобно, без значение на какво моментно ниво сте. Ето и откъде можете да четете на английски:

Учебници (това вероятно ще бъде първото ви четиво)
Листовки
Брошури
Разписания
Менюта
Списания (подходящи са за четене на кратки статии или истории )
Книги за четене според нивото на владеене на чуждия език – специално писани за хора, които в момента учат английски или немски.
Вестници – стилът им може да ви се стори малко сложен в началото.

Съвет 6 - Писане

Писането е сигурен начин да се научи един език. Всеки път, когато търсите някаква дума в речника, напишете си я в някакъв джобен тефтер или бележник, и го носете със себе си (заедно с речника). Така винаги можете да ги използвате, в различни ситуации.

Неслучайно като утвърдена практика за изучаването на чужди думи се използва изписването им от ученика поне няколко пъти. Някои преподаватели изискват поне 10 или 20 пъти да напишете дадената дума. Това ще ви помогне да запаметите начина на изписване, визуално как изглежда, какво означава, а повтаряйки я няколко пъти на глас докато я пишете, ще допринесе до по-правилно произношение.

Учители по английски споделят, че техните ученици, които са писали есе поне веднъж седмично, са научили английски много по-бързо от тези, които не са. Още едно доказателство, колко важно е писането, ако искате да владеете чужд език.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар