Говорене на английски

говориш ли английски?
Стигнахме и до последната (но не и по значение) част от обучението по английски език – говоренето.

Съвет 7 - Говорене

Сега вече сте готови да обедините всичко научено и да говорите. Опитайте се да направите това възможно най-скоро и не се страхувайте, че ще допуснете грешка. Ако тази грешка е наистина фрапантна, някой англоговорящ скоро ще ви каже. Въпреки това, не винаги ще ви правят забележки за допуснати пропуски, просто защото не им прави впечатление. Малко хора могат да се похвалят, че владеят граматиката на родния си език перфектно. Замислете се, че и вие не сте сигурни за много неща в българския. Затова не се учудвайте ако тези хора не могат да обяснят точно каква е  грешката ви, а просто ще ви насочат как е правилно да кажете дадено нещо.

Най-добре е да се запишете в професионална езикова школа. Ако ще използвате услугите на частен учител, поискайте да видите неговите/нейните квалификации и сертификати. Само защото на някой английския е роден език, това не го прави квалифициран учител

Начини да практикувате говоренето на английски:

 - Говорете с квалифициран учител, ако е възможно да бъде native speaker ще е най-добре. Това идеалният начин да се научите да говорите правилно още от самото начало.
 - Други ученици в класа ви - не се изкушавайте да говорите на родния си език по време на курса.
-  Други native speakers – може да познавате такива хора, защото все повече англичани намират България за хубаво място за живеене. Друг вариант е да посетите страна, в която официален език е английския, като част от програма за обмен на културен опит.
- Може би един от най-популярните начини за усъвършенстване на английския език сред студентите са т.н. бригади, или Work and Travel програми. Доста агенции организират заминаване за Англия или САЩ за няколко месеца, като през това време студентите могат да се докоснат до местната култура и да общуват с англоговорящи в много различни ситуации. Ако искате да подобрите английския си, не се изкушавайте да се движите и комуникирате само със свои сънародници. Този тип програми са безценна възможност да научите чужд език „от първа ръка”.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар