Изучаване на английски в училище

Светът е на една ръка разстояние. С развитието на технологиите, дори не се налага на напускате дома си, за да се срещате и общувате с хора от цял свят. Благодарение на интернет младите хора могат да завързват приятелства, да коментират новите песни или филми или просто да търсят информация в мрежата, общувайки на английски със свои връстници от цял свят.

За да имат привилегията да общуват свободно им помага изучаването на езика още в началните класове в училище. Във всички европейски училища английският език е заложен в учебната програма, като с преминаване в по-горните класове, учениците могат да продължат с обучението, изучавайки отделните предмети, като история, математика и литература на езика на Шекспир.

Това дава предимство не просто да се научи езика, а да може да се продължи обучението в чужбина, където възможностите за реализация на по-късен етап са повече. Ако един добре подготвен ученик реши да учи в колеж, където и да е по света, за него приемният изпит на английски няма да представлява трудност, тъй като той е овладял езика в началното и средно училище и в един колеж може само да дообогати своите познания, но основно – да се подготвя професионално за сферата, в която ще работи.

Добрият английски  дава още едно предимство на младите хора и това е възможността да се възползват от международни програми, като work and travel, които дават възможност на хиляди студенти да работят и пътуват в чужбина и особено зад океана. САЩ е страната, която изисква много добро владеене на езика.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар