Предимството да знаеш чужд език

чужди езици
Винаги в историята на човечеството е било полезно да се говорят чужди езици. Общуването между хората е най-важният компонент за развитието на икономиката, изкуството и политиката в световната история.

Днес, когато светът е едно глобално село и хората пътуват безпроблемно навсякъде по земното кълбо или комуникират, чрез глобалната мрежа, владеенето на чужд език – най-вече английски е не просто предимство, а необходимост.

Мозъкът има способност да научава и веднъж приучен да използва тази способност, човек може по-лесно да обогати своята езиковата култура. Научаването на един чужд език в по-млада възраст улеснява в голяма степен изучаването на други езици впоследствие. Например: много по-лесно е да научите немски език ако вече говорите английски, въпреки различията в граматиката и произношението при  всеки от тях. Това е общовалидно за почти всички езици.

В скандинавските страни, например хората от всички възрасти говорят английски език, като роден, тъй като изучаването му е залегнало в учебната програма на всички училища много отдавна.

У нас едва в последните 20 години навлезе масовото обучение по езика, и въпреки че за много българчета английската граматика е трудна в началото, впоследствие се оказва, че това не е така, а впечатлението се създава от факта, че принципът на структуриране на изреченията е друг. Без особен проблем това се усвоява лесно от необременения мозък на подрастващите.
Изучаването на чужди езици е жизнено необходимо във все повече области на живота, затова обучението в училище, чрез курсове или дори чрез интернет ще ви помогне да общувате, независимо дали пътувате или работите по света.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар