Използвате ли лубриканти

Лубрикантите са онова странно нещо, което позволява по-лесно проникване и хлъзгане по време на секс, независимо дали сме с партньор, или пък се забавляваме със секс играчка. Използването им не е задължително само когато естественото навлажняване е недостатъчно, но е препоръчително винаги. Няма шанс да превишите дозата, така че – давайте смело.

Когато избирате лубрикант обаче, трябва внимателно да прочетете етикета на опаковката, защото те не са универсални, или поне не всички. Тук ще се опитам да Ви запозная с някои от най-често срещаните смазочни продукти, за да може по-лесно да откриете подходящ лубрикант.

Тези на водна основа, са най-широко разпространени, поради своята универсалност. Могат да бъдат използвани при всички секс играчки, а също и при стандартен секс, дори и при такъв, с презерватив. Минусът на този вид лубриканти е, че бързо изсъхват. Малко вода или слюнка обаче, възобновяват тяхното действие. Това обаче ги прави неподходящи за употреба във ваната или под душа.

Продуктите на маслена основа повреждат латекса, което ги прави неизползваеми при секс с презерватив. Измиват се трудно, и не се препоръчват при вагинален секс, защото предизвикват раздразнения по вагиналната лигавица. За вагинално проникване могат да се използват само тези лубриканти, които са на база растителни масла. За анален секс обаче, всички маслени лубриканти са подходящи.

Тези, за чиято основа се използва силикон, също намират широко приложение. Използването им не е препоръчително само в комбинация със силиконови секс играчки, защото ще навредят на повърхностния блясък на аксесоара. Тези лубриканти са водоустойчиви, и могат да бъдат използвани и във водни секс игри. Хипоалергенни са, и не предизвикват раздразнения по кожата.

Лубрикантите се предлагат с различни аромати, така че може да изберете такъв, според вкуса и предпочитанията си, само не забравяйте да прочетете етикета, за да вземете точният за Вас. Не се притеснявайте да ги използвате. Както казах и в началото, няма опасност от предозиране, дори колкото повече, толкова по-добре.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар