Как да подобрим концентрацията си докато учим

Да бъдеш студент изобщо не е лесна задача, защото имаш толкова задачи и ангажименти, а в един момент просто блокираш. При цялата тази бъркотия в главата ти, как да се концентрираш върху ученето. Това изисква огромни усилия и време. Повтаряйки едно и също нещо непрекъснато може и да ти помогне да го запомниш, но във всеки един момент може да изхвръкне от ума ти. Причината за това е, че мозъкът ти не е бил концентриран и докато си чел нещо няколко пъти, в един момент си спрял да следиш написаното и си мислил за други неща. Има няколко прости начина, които могат да ви помогнат с концентрацията докато учите:

Списък със задачи – изготвянето на лист с неща, които трябва да се направят е много полезно. За някои това е отживелица и избягват ползването му при учене, но е факт, че наистина помага. Направете си график с три раздела- за сутринта, за обяд и за вечерта. В него поставете предметите, по които трябва да се учи и нещата, които трябва да се прочетат. Когато изпълните дадена задача, поставете отметка. Използването на график за учене позволява да следвате план, а възприемането му като такъв спомага за по-добрата концентрация и целенасоченост.

Повече кислород – за да се концентрира човек, той има нужда от достатъчно количество кислород в кръвта, за да може мозъкът да функционира най-ефективно. Когато стоим на едно място, кръвта отива в долните части на тялото и мозъкът започва да усеща липса на кислород. Една разходка из парка ще раздвижи кръвта и ще подобри оросяването на мозъка и неговата работа.

Не се претоварвайте – дори да имате много материал за учене, не се опитвайте да се разкъсате на няколко части и да научите всичко наведнъж. Ако се опитвате да постигнете именно това, имаме лоши новини – само ще се объркате и ще бъдете още по-неподготвени. Преди да започнете да учите по даден предмет, убедете се, че сте приключили с другия напълно. За да подобрите концентрацията си, трябва да разберете, че за да започнете да се занимавате с нова задача, трябва да приключите старата

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар