10 мита за секса – първа част

Съществуват много митове за секса и интимните взаимоотношения, които дори понякога пречат при една връзка. Вижте кои са най-популярните заблуди и ще започнете да гледате на секс а по друг начин, а това дори може да подобри сексуалния ви живот. Някои от тези митове са наистина верни, затова е добре да преосмислите нещата.

Ако не сте получили оргазъм, значи сексът не е бил достатъчно добър.

Много голям процент хора мислят точно по този начин. Всъщност, сексът не бива да се свежда единствено до изпитване на „върховното удоволствие”. Добрият секс означава да се чувстваш добре и да се наслаждаваш на интимните моменти с някой, с който да се чувстваш свързан емоционално – това няма почти нищо общо с оргазмите. Разбира се, ако имате такива, това е супер, но не е задължително условие, ако искате да си прекарате добре в леглото с партньора си.

Мъжете достигат своят пик на сексуалност в края на пубертета, а жените в края на 20-те си години.

Мъжете достигат най-високи нива на тестостерон, когато са около 18-годишни. Женитете имат най-високи нива на естроген на около 28-годишна възраст. Това правило обаче важи само по отношение на пиковите нива на хормоните. Това няма нищо общо с представянето в  леглото, интересът към секса, или сексуалната мощ . Върнете се назад във времето и ще разберете, че това с голяма сила важи и за вас.

Най-добрият оргазъм може да се получи с мастурбиране

Не може да се потвърди или отрече категорично дали това е така, понеже при всеки човек е различно. За някои хора, самозадоволяването е единственият начин да стигнат до такъв оргазъм. При други обаче, нуждата от физически контакт с партноьр е определящ, за тази експлозия от удоволствие. Сексолозите смятат, че при самозадоволяването можем да изпитаме най-силния си оргазъм, защото никой не познава по-добре тялото ни от нас самите. От психологична гледна точка, емоцията от това да бъдеш обсипван с внимание и ласки не може да се замени, защото никой не може да „обича” себе си както някой друг би го правил.

Афродизиаците ви карат да се разгорещите

Няма научни доказателства, които подкрепят тезата, че определени храни ви карат да се възбудите. Все пак много лекари смятат, че вярата в афродизиаците помагат да се насторим за секс. Същото е както преди да хапнем нещо – ако решим, че ще е вкусно, наистина го усещаме като такова. Ако предварително се настроим, че дадена храна ще ни повлияе добре при сексуалния акт, то шансът наистина да се получи е по-голям. Така, че на кой му пука дали са истина или не – важен е крайният резултат.

Филмите за възрастни са пристрастяващи

Това е факт, който не можем да отречем. Всеки обича да гледа секс сцени, особено мъжете, но дали наистина можем да се пристрастим до такава степен, че това да бъде проблем? Едва един процент от хората, които гледат такива филми са „зависими”, а половината от тях са женени. Така че не бързайте да триете колекциите си от компютъра!

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар