Секс алергии - как да се предпазваме

Алергиите са много разпространени по целия свят. Човека, а и животните могат да имат алергии към много неща, всъщност от почти всичко в заобикалящия ги свят. Смята се, че единствените неща, към които човек не може да развие непоносимост са благородните метали, като злато, сребро, платина. Секс алергиите са също много широко застъпени.

Всъщност секс алергия не задължително означава точно това. Това е просто по-обширно понятие. Алергията може да е например към лубриканта по кондомите, които използвате. Тогава се препоръчват няколко неща – или можете да смените марката на използваните от вас презервативи, или да намерите такива, които не са покрити с лубрикант, или да смените контрацептивите като цяло ако сте сигурни, че последващите полови контакти ще са безопасни.

Друг вариант е алергия към латекса, от който са изградени презервативите. И тук опциите за избягване на раздразнения са подобни. Алергия може да се развие и при другите контрацептивни мерки. Ако се използва така наречения женски презерватив могат да се наблюдават подобни като при мъжкия алергии. Използването на диафрагма или спирала могат в последствие да доведат до непоносимост или просто организмът ви да отхвърли материалните, от които са направени. За по-сериозно предпазване е препоръчително да се обърнете към специалист.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар