Защо е важно да знаем английски?

Глобус
В продължение на десетилетия, английският е бил международния език, който хората трябва да знаят, за да общуват с други хора по целия свят. Той е на второ място след китайския по брой на хората, които го говорят. Поради тази причина, училищата в страните с други майчини езици често изискват учениците да учат английски като втори език.

Студентите и учениците в страните, където английският е официален език (включително САЩ, Канада, Англия, Австралия, Нова Зеландия и Южна Африка) също се изисква да учат английска литература, устна и писмена реч, за да се подобри тяхната комуникация. Но защо е толкова важно да знаем английски език? Вижте някои основни причини да се запишете на такива курсове:

Пътувания в чужбина

Двадесет процента от населението в света говори английски добре. Според професор по английски език и приложна лингвистика във Виенският университет, трима от всеки четирима души, които комуникират на английски, това не е техният роден език. Ако говорите добре английски, вие ще бъдете в състояние да общуват с други хора - дори и с хора, за които английският не е майчин език - почти навсякъде по света. Може да се наложи да се огледате и за преводач, ако имате трудности.

Международен бизнес

В глобалният пазар днес, трябва да говорите английски, за да можете да преговаряте с международни партньори и да се запознаете с договорите. Тези, които имат добър английски имат значително предимство при работа с клиенти от целия свят.

Обучение

В много академични области, учебниците са достъпни само на английски език. Много научни изследвания и списания са публикувани само на него. В интернет, 80 процента от сайтовете са на английски език (за сравнение, вторият най-използван език в Интернет сайтове е немският, с пет процента). Затова е толкова важно да знаеш английски, ако искате достъп до най-ценната и съвременна информация от света на науката, образованието и технологиите.




Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар