Предимствата да владеем английски език

Ако все още се чудите какъв чужд език да изучавате, може да се насочите към най-използваният в света, а именно английския. Ще ви дадем няколко добри причини за това:

Кариерно развитие

Според едно скорошно проучване, английският в най-скоро време ще се превърне в най-говореният език в световен мащаб. Повечето работодатели търсят хора с добри комуникативни умения, и все по-често ще ви са налага да представите автобиографията си на английски. Интервютата също могат да са на този език, а когато говорим за добре платена работа, почти невъзможно е да преборите другите кандидати, ако не владеете английски. Това се превръща от предимство, в задължително условие при кандидатстването за много позиции на пазара на труда.

Удобство при пътуване

След като минете курс по английски, ще можете свободно да пътувате навсякъде по света и да разговаряте с хората безпроблемно. Този език се говори в над сто държави, като в 83 от тях е официален. Когато пътувате в държава, където се говори английски, няма да се притеснявате, ако се загубите. Винаги можете да попитате някой минувач за посока. Това важи също за заведенията и местата, които посещавате. Много по-лесно можете да си поръчате желаната храна, приготвена както на вас ви е вкусно, или пък да разпитате за интересен експонат в музея.

Обучение в чужбина

Ако имате намерение да продължите образованието си в Англия или САЩ, задължително ще ви се наложи да научите английски. Там това е официалният език и ще ви бъде невъзможно да запишете в едни от най-реномираните университети в света. Често хората си наемат частен учител или минават езикови курсове, преди изобщо да кандидатстват за мечтаната специалност.

Съвременна литература

Единствено ако разбирате английски, ще можете да четете най-новите книги и полезни за кариерата ви научни трудове. Да, доста от тях са преведени на много езици, но все пак някои мисли и заключения се губят при превода.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар