Какви езици да учим

Английският език се говори почти навсякъде по света. Много хора обаче не владеят достатъчно добре бизнес английски. Според едно проучване, производителността на цели фирми, отрасли и дори икономики, в които не се владее бизнес английски,  е застрашена в условията на съвременната пазарна икономика. Резултатите от същото изследване показват, че ефективната бизнес комуникация може да увеличи печалбите с до 50 процента.

За хората, които осъзнават нуждата от владеене на бизнес английски се организират специални курсове за усвояването му. Освен английския, традиционно изучавани в много държави са испанския, френския, немския и италианския. Но поради спецификите на световната икономика, и бързите темпове, с които се развиват държави като Русия, Китай и Бразилия, все повече компании имат нужда от кадри, владеещи руски, китайски и португалски език. Тук става въпрос за големи международни корпорации, които искат да пробият на тези огромни пазари, или просто да подобрят позициите си там.

Френският език е полезен за тези, които искат да обогатят знанията си за изобразителното изкуство, кулинарията и пътуванията и туризма. В елитните школи по френски дори можете да опитате местни специалитети и да усетите местната атмосфера, макар и за малко.
Испанският е нужен на всички, които искат да посетят Южна Америка. От Мексико до Аржентина можете да пътувате навсякъде и да използвате този език. Ако искате пък да се установите в една икономически стабилна държава като Германия, подходящи за вас ще са курсовете по немски.

Курсове по италиански език са за тези, които се интересуват силно от мода и изкуство. Както вече споменахме руският, китайският и португалският не бива да бъдат подценявани, заради бързо развиващите се пазари там. Изглежда доста трудно да започнете да учите китайски например, но има школи с добри преподаватели, които с правилен подход могат да ви помогнат да го изучите, поне на начално ниво.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар