Секс контрацептив – Презерватив(2 част)

В резервоарчето на някои презервативи има специални кремове. Едни от тях по химичен начин регулират продължителността на половия контакт, други убиват активните сперматозоиди и др. Кремовете, които убиват сперматозоиди, наречени спермициди, се продават самостоятелно и могат да бъдат използвани по други начини. Същото се отнася и за лубрикантите.

Другият вид презервативи са женските. Те са много малко застъпени в нашата страна и са по-малко познати от мъжките. Размерите им са значително по-големи от другите. Изградени са отново от латекс, обикновено покрит с лубрикант. Те представляват голям цилиндър, който има две удебелени окръжности. Едната е прикрепена към самия кондом и служи за прикрепване извън половите органи, а другият е отделен и се намира в самия кондом. Той служи за правилното поставяне на контрацептива. Неудобство от женския презерватив е, че той е по-скъп, по- трудно е да се намери, а и “издава” определен шум по време на половия контакт.

И при двата вида презервативи има голяма вероятност от предпазване от нежелана бременност и от заболявания – тя е около 98%. Разбира се, никой контрацептив няма 100% сигурна защита. Затова е важно и хората да избягват рисково поведение – честа смяна на половите партньори, чести сексуални контакти с различни хора и други, които неизменно ще им навредят.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар