Ястия с хляб, които всяка домакиня трябва да знае

Ястия с хляб

Хлябът, в различните му форми, е универсална съставка, която е била основна храна в кухните по света от векове. От обикновени сандвичи до сложни печива, хлябът може да се превърне в широк набор от вкусни ястия. Независимо дали сте опитен готвач или начинаещ хоби готвач, овладяването на тези основни рецепти на основата на хляб може да издигне вашите кулинарни умения и да впечатли вашето семейство и приятели.

Източник: Хляб Симид

Класически сандвич със сирене на скара

Сандвич със сирене на скара е олицетворение на комфортната храна. Това е просто, но засищащо и вкусно ястие, само с няколко основни съставки – хляб, сирене и масло. За да направите перфектното сирене на скара, използвайте хляб с добро качество, като квас или френски хляб, и любимото си сирене, като чедър или швейцарско. Намажете филийките хляб отвън с масло, поставете сиренето между тях и запечете на скара до златисто кафяво и хрупкаво. Сервирайте като гарнитура на доматена супа за класическа комбинация.

Ястия с хляб - сандвич със сирене

Домашна пица

Приготвянето на пица от нулата е по-лесно, отколкото си мислите, и ви позволява да я персонализирате с любимите си гарнитури. Вместо тесто за пица, използвайте филийки хляб. Наредете ги плътно в подходяща тава, отгоре намажете с доматен сос, сирене и топинги по ваш избор, като пеперони, гъби и чушки. Пече се в силно загрята фурна до зачервяване на коричката и шупване на сиренето. Домашната пица е идеална за уютна вечер със семейството или приятелите.

Френски тост

Френският тост е вкусна закуска или ястие за късна закуска, което със сигурност ще впечатли. За да направите френски тост, потопете филиите хляб в смес от разбити яйца, мляко, екстракт от ванилия и канела, след което ги запържете в тиган до златисто кафяво от двете страни. Сервирайте с кленов сироп, пресни плодове и малко пудра захар за сладко и удовлетворяващо ястие.

Брускета

Брускетите са класическо италианско предястие, което е просто, но елегантно. За да направите брускети, препечете филиите хляб до златисто кафяво, след това ги натрийте със скилидка чесън и ги поръсете със зехтин. Отгоре поръсете хляба с нарязани на кубчета домати, пресен босилек и поръсете със сол и черен пипер. Брускетите са идеални за забавление на гости или като лека закуска по всяко време на деня.

Ястия с хляб - брускета

Пудинг от хляб

Хлебният пудинг е впечатляващ десерт, който е идеален за използване на остарял хляб. Накъсайте хляба на парчета и го накиснете в смес от яйца, мляко, захар и подправки, след което печете, докато стегне и стане златисто кафяв на цвят. Сервирайте топло със струйка карамелен сос или топка ванилов сладолед за истинско удоволствие.

Чеснов хляб

Чесновият хляб е проста, но вкусна гарнитура, която се съчетава перфектно с яхния, супа или салата. За да направите чеснов хляб, разрежете един хляб наполовина по дължина и намажете отрязаните страни със смес от масло, смлян чесън и магданоз. Печете във фурната, докато хлябът се запече и чесновото масло се разтопи и ухае. Чесновият хляб е любим на всички и със сигурност ще стане звездата на всяко събиране.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар