Намиране на добри майстори за бърз ремонт на покрив – защо е важно?

Намиране на добри майстори за бърз ремонт на покрив – защо е важно

Понякога се оказва доста сложно да се намерят добри майстори за бърз ремонт на покрив. Когато се касае за решаване на дребни проблеми по покривната конструкция, собствениците на жилища искат да си спестят големите разходи. В тези случаи се търси опитен изпълнител, а не голяма фирма, поради наложеното схващане, че строителните фирми извършват само крупни ремонти и вземат твърде скъпо.

В следващите редове ще разгледаме бързите и леки покривни поправки, за които ще ви трябва помощта на квалифицирани майстори.

В кои ситуации се налага да потърсим майстор на покриви?

Покривът е най-важната структурна част на всяка сграда, която също така е подложена на повишени натоварвания. Ето защо трябва да му се обърне най-голямо внимание  - дефектите, открити навреме, ще позволят бърз ремонт с минимални финансови разходи.

Пренебрегването на нуждата от редовна проверка на покрива за дефекти ще доведе до състояние, в което частични (и следователно бързи) ремонти вече няма да са достатъчни - покривът може да изгние до основи, а в този случай ще той ще трябва да бъде напълно ремонтиран.

Когато се появяват течове по таваните на последния етаж на жилището/сградата, не е нужна висока компетентност, за да се установи, че е нужна спешната намеса на майстор или бригада, която да поправи бързо повредения участък. В редки случаи става въпрос за по-навременна реакция – преди появата на теч, са установени пробойни в покривното покритие, изгнили дървени елементи на носещата конструкция, повредена изолация и т.н.

Дори през зимата и дъждовните преходни сезони не бива да се отлага намирането на майстори за бърз ремонт на повредения покрив. Специалистите могат да препоръчат временно решение, което да спаси сградата от сериозни щети, докато стане възможно провеждането на по-задълбочени ремонтни работи.

Какъв вид ремонтни дейности можем да определим като бърз ремонт на покрива?

За да наемете майстори за покрив и се договорите за срокове и цена, е нужно да очертаете проблемите в тесни граници. Единственият начин да получите точна ценова оферта е огледът на място. Майсторът знае по-добре от вас на кои детайли да обърне специално внимание и може да прецени кои части от покривната конструкция ще трябва да се подменят.

Цената за труд се формира на квадратен метър, а материалите се доплащат отделно. Ако бригадата, с която сте се договорили не може да ги достави, то ще трябва да ги закупите лично. Най-често това са:

  • Нови керемиди – количеството се изчислява от специалист;
  • Изолационно покритие – при нужда от подмяна на повреден участък;
  • Летви за частичен ремонт на конструкцията;
  • Варо-циментов разтвор за подмазване на капаците;
  • Ламарина за обшивка на комини и капандури и т.н.

Слабите места на керемидения покрив са пукнатини, шупли и счупени отломки, причинени от натоварване от вятър, сняг и други метеорологични явления. За да се премахнат дефектите, може да се използва покривен силиконов уплътнител, антикорозионни бои, специални замазки. В някои случаи ще трябва да се доставят стоманени лепенки.

Дори съвсем незначителни поправки понякога е невъзможно да се извършат самостоятелно. Това е особено валидно когато покривът се намира на значителна височина, а наклонът му е твърде голям. Опитните майстори могат без проблем да коригират безопасно и качествено проблемите. Те разполагат както с правилните инструменти, така и с обезопасителна екипировка.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар