Как да помним трудни думи на английски език


трудни думи на английски език

Паметта – един от основните механизми за запомняне е сензорната памет. Един от основните механизми на съзнанието, без които изучаването на английски език би било невъзможно. За щастие днес са се развили много методи за обучение и подобряване на нашата памет, който да ви помогнат в трудната задача – овладяването на чужд език. Един от най-разпространените методи методи за запомняне е мнемониката (от латински. "Изкуството на паметта"). Тя е съвкупност от методи и техники, който ви позволяват по-добре да си спомня обект, явление, работния процес, информацията.

Метода на мнемониката понякога се използва за да запомните нови думи, но с уговорката че с запаметяването на отделни думи е малко вероятно да научите перфектно и да овладеете езика. Най-добре е да запомняте цели изрази и изречения. Въпреки това понякога запомнянето на изречения не е толкова лесно. Тук е мястото да използвате мнемониката за да ги запаметите.

Три важни компоненти на мнемоника

Основната идея на мнемоничния метод е да се направи асоциация на обекта по определен начин с други думи. За това има три ефективни елемента който съставляват мнемониката.
Да асоцираме фразите с възприятията си. Например при думата „куче” си представете рошаво куче което лае и маха с опашка.

Разместване - извеждането на изображението в определено местоположение. Опитайте се да си спомните какво се е случило с вас преди няколко дни. Първо и преди всичко в съзнанието ви ще бъде мястото, където сте били, тогава съзнанието ще го напълни със събития. 

И накрая въобръжението – топ съветник по въпросите на запаметяване. Като чуете някое изречение се опитайте да си представите това което описва. С постоянно практикуване ще свикнете толкова, че образите ще се появяват в главата ви без много усилия.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар