Ученически раници за първи клас – важен и отговорен избор

раница за първокласник
С настъпването на новата учебна година, закупуването на ученически раници за първи клас, е отговорна задача. Особено, когато нашите деца са възпитаници в малките класове, то тогава ангажиментът пада изцяло върху нас – родителите. Необходимо е да подберем точно онази раничка, която ще създава удобство и комфорт за малчуганите, без да наранява техните крехки тела и да им бъде в тежест.

Видове ученически раници за първи клас


Разнообразни са моделите чанти за училище. Често на пазара ни се предлагат комплексни решения, които включват раница, спортна торба за екипа по физкултура, несесер за моливи и химикали, кутия за обяд, дъждобран и светлоотразителни ленти, които да поставяме на ръцете и краката на своето дете, с цел безопасно придвижване по градските улици.

Често те биват достатъчно обемисти, водени от идеята за пълноценна вместимост на всички онези учебници, тетрадки, сборници и книжки. Едно от изискванията на рационалния и разумен родител, е закупената чанта да бъде водоустойчива. В дни, наситени с обилни валежи и снегове, децата в първи клас, не съумяват да предпазват себе си и своите вещи пълноценно. Именно поради тази причина, родителите са длъжни да предвидят бъдещи ситуации.

Предпочитани материи, цветове и марки


Не съществува такова понятие като „предпочитани материи, цветове и марки“, относно ученически раници за първи клас. Както е казано преди много години: „Разни хора, разни идеали.“. Всеки един родител закупува училищни пособия за своя малчуган, воден от гледната си точка. За едни кожените изобретения са най-рационалния избор, за други – текстилната изработка. Децата са тези, които определят цвета и любимата за тях, щампа.

Пазарът у нас е залят с множество модели раници за първокласници. Някой от тях са леки, удобни, малки и практични, други се описват с големи размери, твърди гърбове, странични джобове и куп други характеристики. Един от най-съществените фактори е, закупената раница да бъде здрава и качествена. Идеята на възрастните се базира върху продължителната експлоатация на закупената вещ.

Нужно ли е да закупуваме анатомична раница?


Изборът на раница е насочен към анатомичните модели, които са на по-високи цени. Те са предпочитани заради удобството и правилността на носене. Независимо каква система или функционалност притежават, те предлагат някой от следните екстри: твърд гръб, гръден колан, меки и широки презрамки, промяна на височината на презрамките, твърди борове, твърдо дъно с крачета или без, дишащ гръб и много други.

Комбинацията на няколко от тези предимства правят качеството на анатомичните раници, недостижимо. За това и от тук следва отговор на зададения по горе въпрос, който е еднозначен: „ДА“. Това са модели, които създават предпоставка за комфорт по път към училище на нашето дете.

Каква марка да изберем?


Ако качеството за вас е от първостепенно значение, а парите не са проблем, то горещо препоръчвани са раниците с марка herlitz. Предлагат анатомични модели за деца от първи до четвърти клас, както и такива за тийнейджъри. Pulse се характеризира с практичност. Там отново ще се сблъскате с огромно разнообразие.

Modan е израелска марка, която държи на качеството повече от 30 години. Много здрави и от качествени материи, цените са вариращи. Независимо какъв артикул ще закупим от разнообразните ученически раници за първи клас, то не бива да забравяме, че водещ фактор в нашия избор, е удобството на малчугана.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар