Преглеждайте учебниците на децата си

Съществуват няколко вида родители – едните прочитат всички учебници на децата си, а други никога не ги отварят. Експертите са на мнение, че тези два варианта не са удачни при възпитанието на подрастващите и могат да навредят на тийнеджърите. Най-доброто решение, което могат да предприемат родителите, се намира в така наречената златна среда. Четенето на всички уроци не е препоръчително. Ако вие учите заедно с отрочето си целия материал, няма как то да свикне на самостоятелност. При тази ситуация детето ви винаги ще разчита на вас и няма да полага усилия, само да стигне до решението на задачата по математика например. А като се има предвид, че през деня сте били на работа и прибирайки се у дома трябва да се заемете с домашните си задължения, едва ли четенето на уроци ще ви бъде приятно.

Преглеждайте учебниците на децата си
Вторият вид родители, които пък нямат никаква представа от това, какво е написано в школските учебници, рискуват да се окажат в неприятна ситуация по време на родителските срещи. Освен това, ако сте запознати с част от уроците е възможно да откриете допълнителни теми за разговор с децата си и дори да заформите спор по определени въпроси. Също така, със сигурност ще блеснете в очите на детето си, ако му посочите някоя дата по история или интересен факт по география.

Препоръчваният от експертите вариант е да имате най-обща представа от това, което се изучава в училище. Не е казано, че трябва да сте на Ти с тригонометрията или пък да правите химични опити в мазата, но би било добре да можете да прочетете съчинението по литература или пък да се изкажете компетентно по написаното есе.

Намирането на златната среда е изключително трудна задача. Достигането й обаче ще ви превърне в съвременни родители, които не само, че имат определени познания по изучаваната от децата им материя, но и винаги ще знаят дали децата им са разгръщали страниците на своите учебници или не. А това от своя страна е безценно за упражняване на родителския контрол.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар